Bij wellness- en sportaccomodaties staan veiligheid en hygiëne voorop!

Door ACO
4 juni 2024
ACO

Wellness- en sportaccommodaties zijn plaatsen waar mensen voor hun plezier heengaan voor in- en ontspanning. Om optimaal te kunnen genieten zijn hygiëne en veiligheid een voorwaarde.

Overal kunnen, door de overdadige aanwezigheid van water, onveilige situaties ontstaan. Denk hierbij aan glij-, valpartijen of bacteriële infecties. Het is van groot belang dat water snel en efficiënt wordt opgevangen en afgevoerd.

Ontwerp en advies

Als specialist op het gebied van afwateringstechniek ondersteunt ACO architecten- en ingenieursbureaus met het ontwerpen van een optimaal functionerend afwateringssysteem. Vanaf het maken van hydraulische capaciteitsberekeningen tot het maken van een systeem lay-out, zijn ACO’s adviseurs dé partner in elk project. Samen met de klant wordt gezocht naar de juiste balans tussen de gewenste functionaliteit, kosten en uitstraling. Een goede uitvoering is bepalend voor de uiteindelijke kwaliteit van het eindresultaat in ieder project. Afhankelijk van de complexiteit van het project ondersteunt ACO de aannemer of installateur met inbouwadviezen en bouwbegeleiding bij het werk.

Veiligheid en hygiëne

De ACO Stainless® RVS afvoergoten worden toegepast op plaatsen waar hoge eisen worden gesteld aan hygiëne. Om afvoergoten en -putten te reinigen en te onderhouden is het essentieel om het materiaal zo glad mogelijk uit te voeren om zo de aanhechting van bacteriën tegen te gaan. Daarom is RVS het perfecte materiaal voor afwateringsproducten! Bij de productie van ACO RVS afvoergoten- en putten worden lasnaden waar mogelijk voorkomen of op hygiënisch verantwoorde plekken aangebracht. Bij de uitvoering en afwerking van alle Wellness en Sport producten wordt er rekening mee gehouden dat zij met blote voeten worden betreden!

Ontdek ACO RVS afvoergoten