NIEUWE PRIJS EN CONDITIESTRUCTUUR HANSGROHE

Door hansgrohe
6 januari 2021
author-image

Kranen en douchefabrikant hansgrohe gaat de bruto prijzen voor groothandelaren en afnemers verlagen. Dit betekent dat de prijsverschillen tussen verkoopkanalen kleiner en realistischer worden.

“Als een toonaangevende Europese fabrikant van kranen en douches streven wij naar een reëel en transparant prijsniveau van onze producten”, zegt salesmanager Reto Gadient van hansgrohe Nederland. De bruto advies verkoopprijzen worden tot 20% worden verlaagd om de geloofwaardigheid en het vertrouwen in de merken hansgrohe en AXOR te versterken. “Onze producten moeten binnen het juiste prijssegment vallen met een eerlijke en correcte prijsstelling voor de consument. De enorme prijsverschillen in de verschillende kanalen behoren tot het verleden.”

2020: multichannel-markt

In Nederland levert hansgrohe haar kranen en douches via de groothandel, die de voorraad en fijnmazige distributie verzorgt. De fabrikant heeft met hen afspraken over inkoopprijzen, leveringscondities en bonusregelingen. De groothandel levert op haar beurt door aan retailers, grossiers en webshops. Die hebben weer eigen condities met hun klanten. De kanalen raken steeds meer in elkaar verweven. Had je voorheen de doe-het-zelf-markt, de retailer, de showroomhoudende installateur, de vakman zonder showroom en de webshop. Tegenwoordig heeft de webshop ook fysieke winkels, de installateur, retailer én groothandel ook een webshop. Daarnaast is de scheiding tussen zakelijke en particuliere kopers ook niet glashard meer. Reto Gadient: “Het wordt steeds complexer om een eindgebruiker uit te leggen welke partij op welke manier, om welk moment waarde toevoegt aan het proces en daar een vergoeding voor vraagt. Om een prijsverschil te duiden moet je wél waarde toevoegen.”

hansgrohe

In gesprek met de klant

De fabrikant gaat met haar klanten in gesprek over dit onderwerp. “We nemen samen met onze partners de verantwoordelijkheid voor onze kwaliteit. We sluiten niet de ogen voor kortingen, maar zetten wel de stap naar reële in- en verkoopprijzen.”

Verkrijgbaar bij Technische Unie

Jos Verbeek van Technische Unie: “De bruto adviesprijs wordt bij Technische Unie verlaagd met gemiddeld 19%,  de netto klantprijs blijft echter gelijk. Wat u in 2020 heeft betaald voor een product van hansgrohe, blijft in 2021 gelijk. De korting voor klanten wordt aangepast, hierdoor heeft u minder last van online kortingen bij andere partijen.”

Vragen over de prijsaanpassingen? Neem dan contact op met  uw lokale vertegenwoordiger.

Bekijk alle producten van hansgrohe