SOCIALE WERKPLAATS LEVERT SECUUR PREFABWERK VOOR BREMAN HASSELT

Door Technische Unie
29 juli 2020
author-image

Toen Breman Hasselt een bouwproject startte van 129 woningen was hun wens duidelijk: zo min mogelijk afval en logistiek “loopuren” op de bouwplaats. Samen met Technische Unie kwamen ze tot een maatwerkproject waarbij maatschappelijk ondernemen een grote rol speelt.

Mathijs Scholten, Key Account Manager bij Technische Unie: “We hebben vaker prefab-projecten uitgevoerd met Breman, maar nog niet eerder zo’n groot bouwproject. Dat was voor ons een uitdaging. Eerder hebben we sanitair prefab zelf gemonteerd, maar in deze hoeveelheden wordt dat toch te tijdsintensief. Daarom hebben we de samenwerking gezocht met sociale werkplaats Rijnvicus.

Rijnvicus zorgt ervoor dat al ons sanitair gecontroleerd, gemonteerd en weer goed verpakt wordt in kisten. Om de materialen te beschermen wordt alles goed ingepakt in verhuisdekens voor het transport. Bij Rijnvicus werken medewerkers met een afstand naar de arbeidsmarkt. Het zijn gemotiveerde medewerkers die secuur werk afleveren.

Doordat alles al is uitgepakt op de sociale werkplaats is er aanzienlijk minder afval op de bouwplaats. Bovendien zijn de faalkosten nagenoeg nul omdat al het materiaal op kwaliteit en compleetheid wordt gecontroleerd bij Rijnvicus. Omdat het sanitair compleet en geprefabt per woning wordt geleverd scheelt het naast de bouwplaatslogistiek ook nog eens installatietijd en extra monteurs.”

 

Ook op zoek naar prefab-maatwerk? We denken graag met u mee!