METZ CONNECT SINGLE PAIR ETHERNET VOOR HET INDUSTRIËLE PARTNER NETWERK

Door Metz Connect
5 september 2022
Metz Connect

We werken aan nieuwe transmissie- en bekabelingstechnologieën voor IoT en IIoT van vandaag en morgen. Door de transmissiemedia groei van glasvezel, 5G en WLAN, rijst de vraag hoe verder  met twisted pair netwerkbekabeling?

Een duurzame keuze

Wist u dat u door het kiezen vam de kabel ook kunt bijdragen aan minder CO2-uitstoot? Om twee redenen is deze kabel een duurzame keuze: 

 • Door slimme verbindingen te maken, leggen we de basis voor industrie 4.0. Hiermee kunnen nu en in de toekomst grote CO2-besparingen maken. 
 • Een normale datakabel heeft 8 aders, deze nog maar 2. Dit betekent minder koper én minder aderisolatie.
metz connect

Achtergrond van Single Pair Ethernet

De verdere ontwikkeling van Ethernet-transmissietechnologie en voeding met PoE tot momenteel 90 Watt creëert nieuwe toepassingen voor Ethernet-interfaces. Er is een groeiende behoefte aan uniforme, slimme transmissietechnologie, zowel wat betreft het transmissieprotocol als de hardware, connectoren en bekabeling tot op veldniveau naar sensoren en actuatoren. Na de start in de automobielmarkt begint de SPE technologie zijn weg te vinden naar de industrie en gebouwen.
Zoals de naam al aangeeft, bestaat Single Pair Ethernet uit slechts één paar draden in plaats van twee of vier bij de huidige protocollen. Nieuwe toepassingen betekenen niet noodzakelijkerwijs hogere datatransmissiesnelheden. 10 Mbit/s of 100 Mbit/s zijn vaak voldoende. Anderzijds is er behoefte aan langere afstanden met kabellengtes tot 1.000 m, of aan apparaten met kleine verbindingstechnologieën. In dit verband is de Single Pair Ethernet-technologie (xBASE-T1) ontwikkeld.
 

Twee connectoren

Enterprise LC-stijl voor M1I1C1E1 volgens ISO/IEC 63171-1

 • Behuizingsvorm gebaseerd op LC simplex connector
 • Focus op de infrastructuur in het gebouw
 • Omgevingen waarvoor IP20 bescherming voldoende is

Industrieel model voor M2I2C2E2 en M3I3C3E3 volgens IEC 63171-6 (gebruik voor M1I1C1E1 mogelijk)

 • Focus op toepassingen in de industriële omgeving
 • IP20 en IP67 behuizing voor ruigere omgevingen

METZ CONNECT en het industriële partnernetwerk voor Single Pair Ethernet

Als innovatieve fabrikant voor hoge kwaliteit op het gebied van contacttechniek en verbindingselementen in de marktsegmenten industriële elektronica, data- en communicatietechniek alsmede in de gebouwentechniek, houden wij ons bij METZ CONNECT ook bezig met single pair Ethernet technologie. Op basis van marktkennis gaan we ervan uit dat de eerste SPE-toepassingen zich in de industrie zullen ontwikkelen.
METZ CONNECT begon de eerste stap met premium lidmaatschap van het Single Pair Ethernet Industrial Partner Network. We zijn een van de meer dan 30 sterke partners die de IEC 63171-6 connectoren ondersteunen.

Wat betekent dit voor METZ CONNECT?

Bij METZ CONNECT beschouwen we de connectoren volgens IEC 63171-6 als een technologische vooruitgang voor IoT / IIoT netwerken en apparatuur en daarmee ook de ontwikkeling van Ethernet tot op veldniveau. Om deze reden ondersteunen wij de standaard met lidmaatschap van het Single Pair Ethernet Industrial Partner Network.

IEC 63171-6 componenten van METZ CONNECT

Om de Single Pair Ethernet-technologie vooruit te helpen, vertrouwen we op onze ontwikkelings- en productie-expertise op het gebied van printplaatverbindingstechnologie, koper- en glasvezelcomponenten voor netwerkbekabeling, en intelligente I / O-componenten.

 • SPE connectoren voor de netwerkinfrastructuur en aansluiting van apparaten 
 • SPE aansluit- en verbindingskabels 
 • SPE-accessoires 
 • PCB-aansluittechniek voor SPE 
 • Intelligente systeem- en schakelkastcomponenten met SPE-interfaces voor gebouw- en procesautomatisering

METZ CONNECT is hierom voor u de juiste partner als het gaat om SPE verbindingstechnieken

Ontdek Metz Connect