SCHNEIDER ELECTRIC OCEAN PLASTIC SCHAKELMATERIAAL

Door Schneider Electric
31 oktober 2022
Schneider Electric

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. De vraag hoe woningen en gebouwen te kunnen verduurzamen is dan ook een zeer relevante. Maar hoe doe je dat op kleine schaal?

Verduurzamen gaat nu vooral om warmtepompen, zonnepanelen en isolatie. Maar niet alleen op het gebied van energieverbruik kan je verduurzamen. Bekijk jij wel eens een productpaspoort of milieupaspoort? Zie jij ook de meerwaarde van werken met producten die een kleinere footprint hebben of gemaakt zijn van gerecycled materiaal?

Met Merten Ocean Plastic verdwijnt er jaarlijk tonnen visnetten uit de oceaan

Achtergelaten of verloren visuitrusting vormt ongeveer 10% van het plastic afval in onze oceanen. De nieuwe plastic modellen van Merten dragen bij aan het verminderen van tonnen visnetten die jaarlijks in de oceaan achterblijven en zijn de eerste stap in het verduurzamen van dit productassortiment.

Merten Ocean Plastic

Innovatief, duurzaam en gevoel voor design

Het Merten-assortiment van Schneider Electric, bekend om zijn tijdloze moderne ontwerp, omvat nieuwe modellen gemaakt van polyamide visnetten die zijn verzameld in de Indische Oceaan. Klanten kunnen nu bijdragen aan het verminderen van oceaanvervuiling door te kiezen voor duurzame producten - inclusief schakelaars, stopcontacten en frames - zonder concessies te doen aan design en functionaliteit.

Akulon RePurposed

De netten worden gebruikt om Akulon RePurposed® te produceren, een duurzaam met glasvezelversterkte polyamide met uitstekende functionele eigenschappen. Het materiaal voldoet aan strenge kwaliteitsnormen en levert uitstekende prestaties. Het wordt onder andere gebruikt bij de productie van surfplanken, horloges en mobiele telefoons.

schneider electric stopcontact zwart

Award winning

Het aanbod van Merten Ocean Plastics is door CES erkend als een 2022 Innovation Award Honoree in de categorie Duurzaamheid. Het productassortiment is ook de eerste in de branche die de internationale Cradle to Cradle Silver-certificering heeft ontvangen voor verantwoord productontwerp en stappen naar een continue circulaire economie.

En er is meer

Schneider Electric is continue bezig met het verder verduurzamen van producten, processen en blijven zoeken naar verbeteringen. Alle producten worden sinds eind vorig jaar automatisch verpakt in onze nieuwe duurzamere verpakking. Minder chemicaliën, meer plantaardige grondstoffen. De nieuwe duurzame verpakkingen zijn voor minimaal 70% gemaakt van gerecycled materiaal. Door te kiezen voor bruine dozen, is het niet langer nodig de dozen te bleken met bijbehorende verontreinigende chemicaliën en energie. Daarnaast is de groene verf op de nieuwe verpakkingen op basis van plantaardige olie of water. In 2025 moeten alle producten verpakt zijn in deze nieuwe dozen. 

Kortom, kies voor Schneider Electric, kies voor de meest duurzame leverancier van dit moment.