NIEUWE ONTWIKKELING BINNEN SCHNEIDER ELECTRIC VERLICHTE BEDIENING- EN SIGNALERINGSCOMPONENTEN

Door Schneider Electric
6 februari 2023
Schneider Electric

Schneider Electric introduceert een nieuwe technologie voor haar XB4/XB5 modulaire drukknoppen portfolio. Een ontwikkeling waarmee fouten tijdens het ontwerp en installatie van bedieningspanelen verleden tijd is.

Tot op de dag van vandaag, wordt de kleur op het bedieningspaneel bepaald door een combinatie van een specifieke kleur LED-blokje samen met de lens en/of kop. Met de introductie van een universeel LED-blokje, maken we de combinatie tussen kleur LED-blokjes en lens verleden tijd. Het universeel led-blokje is toepasbaar op alle verlichte producten binnen het Harmony portfolio, ongeacht de kleur van de kop en/of lens. Voortaan wordt de kleur van onze verlichte drukknoppen, verlichte keuzeschakelaars en signaallampjes uitsluitend bepaald door de kleur van de lens.

Schneider Electric Harmony Universeel LED
Schneider Electric licht zwart

Het universeel LED-blokje brengt niet alleen gemak met zich mee, de kleuren op uw bedieningspanelen worden intenser en meer verzadigd. Ook verdwijnen de mogelijke lichtvlekken in het midden van de signaallampjes. Om ons aanbod compleet te maken, hebben wij de kleuren van onze koppen en lenzen geoptimaliseerd en verbeterd.

Deze verbetering weerspiegelt onze wens om de meest zuivere kleuren te kunnen weergeven op uw bedieningspanelen, om zo het beste contrast te hebben tussen de verschillende kleuren (voornamelijk rood, oranje en geel), ongeacht of het product verlicht is of niet.

Het gebruik van één enkel universeel wit LED-blok kent vele voordelen: 

  • Machine- en paneelbouwers hoeven zich geen zorgen meer te maken over het koppelen van de koppen/lenzen met de bijbehorende lichtblokken; 
  • Minder fouten bij het bestellen van losse componenten (simplificatie van uw bill of material); 
  • Voorkomen van mogelijke montagefouten; 
  • Duurzaam te werk gaan. U heeft namelijk minder referenties nodig om tot de gewenste oplossing te komen.
Schneider Electric Harmony Universeel LED

Ook bespaart u tijd door een snelle selectie en installatie van het product. Daarnaast hoeft u minder referenties op voorraad te houden, wat logischerwijs positieve gevolgen heeft op levertijden. Onze klanten, partners en partijen in de channel zullen profiteren van deze simplificatie binnen onze Harmony metaal- en kunststof reeksen. Bovendien zal het universeel LED-blokje een gewenste ontwikkeling zijn binnen de de MRO-markt; gemak in installatie, onderhoud en vervanging en dat met minder referenties! 

Met een aanzienlijke vermindering van het aantal LED-blokken (een vermindering van factor 6 voor een bepaalde spanning), wordt het voormalige assortiment met 80% uitgedund. Dit betreft de referenties van onze oude LED-blokken die losstaand of in samenstelling worden verkocht. Voor een soepele transistie en duidelijke communicatie, zullen de nieuwe universele LED-blokken en de producten die ermee compatibel zijn een marketing hebben op de verpakking (FOR NEW LED) en op het product zelf (‘’UN’’). 

Deze techniek levert u tijdsbesparing op, een verbeterede lichtopbrengst en een significante verbetering op uw voorraadbeheer.

Ontdek Schneider Electric Harmony Universeel LED