NIEUW BIJ RITTAL: DE AX 1073000/PULLOUT

Door Rittal
1 september 2023
author-image

Rittal introduceert de AX1073000/pullout, een compacte, robuuste wandkast met pull out frame die ruimte biedt aan maximaal 13HE met 250mm diepte.

Wandkast op basis van de AX1073000

Voor ingebouwde serverkasten biedt het pullout frame van Rittal tal van voordelen. Die voordelen worden voor steeds meer locaties ingezien. Daarom levert Rittal nu een wandkast op basis van de AX1073000 met een aangepast pullout frame.

De combinatie AX1073000/pullout bestaat uit een rondom gesloten wandbehuizing van plaatstaal in RAL 7035. De afmetingen zijn 760x760x300mm. Hierin geplaatst is een 19” pullout  frame waarin de hardware via de bovenzijde, voorzijde en zijkanten kant worden gemonteerd. Afhankelijk van de gebruikte hardware en de wijze van monteren is er ruimte voor 5HE (bij montage via de zijkant of bovenkant) of 13HE ( bij montage via de voorzijde) met een diepte van 250mm of 500mm. Het frame kan tot 40 kilo worden belast. Aan de achterzijde kan gebruik worden gemaakt van standaard 19” kabelmanagement componenten.

Rondom toegankelijkheid

In de bodem is een dubbele sloten wartelplaat aangebracht. De beschermingsklasse is IP54 als de wartelplaat voor de kabelwartel wordt toegepast. De deur is voorzien van een standaard dubbelbaardsluiting en de scharnieren draaien 130 graden.

De  AX1073000/pullout is ontworpen om aan specifieke klantvragen te voldoen. In de markt is namelijk een groeiende behoefte aan kleinere behuizingen die veiligheid bieden en waarmee desgewenst de geplaatste hardware actief kan worden gekoeld. De beschikbare ruimte voor dit soort wandkasten is beperkt. Door gebruik te maken van een pullout frame kunnen deze oplossingen op plaatsen worden gemonteerd waar standaard wandbehuizingen onpraktisch zijn. Voor installatie en onderhoud van de hardware is er dankzij het pullout frame  immers  sprake van rondom toegankelijkheid.

Hogere eisen aan de robuustheid

Rittal heeft inmiddels via installateurs en partners al een groot aantal van deze  AX1073000/pullout wandbehuizingen geleverd. Afnemers zijn te vinden in de zorg en de utiliteitsbouw. Die laatste groep betreft zowel kantoorpanden, als panden voor tijdelijke bewoning en het onderwijs. Voor elk van deze locaties gelden hogere eisen aan de robuustheid dan elders. 

Deze combinatie leent zich verder ook goed voor het gebruik in de maritieme sector en de machinebouw. Het veilig onderbrengen van compacte noodstroomvoorzieningen en UPS is eveneens een toepassing.

Direct bestellen