PSENOPT II: DE LICHTSCHERMEN VOOR VINGER-, HAND- EN LICHAAMSBESCHERMING

Door Pilz
11 augustus 2022
author-image

De lichtschermen PSENopt bieden afhankelijk van de eisen vinger-, hand- of lichaamsbescherming volgens EN/IEC 61496-1. Voor ruimtekritische toepassingen of voor uitgebreide functionaliteiten zoals muting, blanking of cascadering: Pilz biedt de lichtschermen die bij uw eisen passen. De veiligheidslaserscanner PSENscan is geschikt voor tweedimensionale ruimtebewaking.

De lichtschermen voor alle branches en toepassingen

Met PSENopt beschermt u uw medewerkers en uw productieapparatuur – veilig, efficiënt en economisch. Een onzichtbaar beveiligingsveld van het infraroodlichtscherm beveiligt de gevaarlijke zones. Wanneer een lichtstraal wordt onderbroken, wordt er onmiddellijk een veilig uitschakelcommando gegeven. Muting, blanking en/of cascadering bieden u verschillende mogelijkheden om het lichtscherm optimaal in uw installatie te integreren. Ze zijn daarom geschikt voor talrijke branches en toepassingen.

Nieuw: de online lichtschermcalculator

Lichtschermen bieden in veel gevallen een mooi alternatief voor hekwerken, de toegankelijkheid van installaties wordt verbeterd, terwijl de veiligheid blijft gegarandeerd. Hier is het echter wel van belang dat lichtschermen op de juiste positie worden geplaatst. Daarnaast is het ook van belang dat het juiste lichtscherm voor de juiste risicocategorie wordt gebruikt. De veiligheidsafstand van een lichtscherm is cruciaal voor het veilig kunnen gebruiken van een installatie. Pilz heeft hiervoor een online lichtschermcalculator ontwikkeld.

Naar de calculator

Ontdek Pilz lichtschermen