PIPELIFE PREFLEX; DÉ FLEXIBELE VOORBEDRADE BUIS

Door Pipelife
12 mei 2023
author-image

Pipelife Preflex is dé flexibele voorbedrade buis en is ideaal voor het snel en veilig aanleggen van elektro-installaties in de woningbouw, utiliteitsbouw en industriële toepassingen. Dat wist u vast al, maar wist u ook dat installeren nu nóg makkelijker gaat?

Zeven verschillende buiskleuren

Pipelife levert deze voorbedrade buizen namelijk in zeven verschillende buiskleuren: voor elke toepassing een andere kleur buis. Zo herkent u meteen de toepassing van elke buis, vindt u in één oogopslag de juiste buis in het magazijn of op de bouw en kunt u snel en gemakkelijk uw installatie controleren op basis van kleur. Óók in de groepenkast. Dat scheelt een hoop waardevolle tijd!

Een breed assortiment

Pipelife Preflex flexibele voorbedrade buizen bestaan uit stroomkabels, installatiekabels, coaxkabels, datakabels, signaalkabels, stuurstroomkabels en alarmkabels. Maar kunnen ook op maat geleverd worden met een draad- en kabelcombinatie naar keuze. 
 
Om het installeren nog handiger te maken hebben we metermarkering toegevoegd. Zo bepaalt u eenvoudig de juiste lengte van de buis. Pipelife Preflex buizen zijn gebruiksvriendelijk en ze zijn extra glad, zónder bramen. Wel zo fijn bij het afsnijden

Veilig op én in beton verwerken

Preflex buizen zijn slagvast, en kunnen zonder probleem met inslagbeugels worden bevestigd op beton-, kanaal- of breedplaatvloeren. Ook kan de Preflex buis met een gerust hart in beton worden gestort. De buis kan namelijk een druk aan tot wel 750 N en behoudt zijn vorm bij het leggen in stortbeton.

100% halogeen vrij Pipelife Preflex Safe

Pipelife Preflex buizen hebben uitstekende brandveilige eigenschappen. Ze zijn halogeenvrij, low smoke én brandvertragend. Met onze Preflex Safe doen we hier nog een extra schepje brandveiligheid bovenop. Want onze Preflex Safe heeft niet alleen een halogeenvrije beschermende buis, óók alle draden en kabels ín de buis zijn halogeenvrij. Het materiaal van onze Preflex Safe is vlam vertragend, veroorzaakt veel minder rookontwikkeling, geeft geen giftige rookgassen af en heeft een hoge chemische bestendigheid. Onze 100% halogeenvrije voorbedrade buis voldoet daarmee volledig aan de toenemende eisen op het gebied van brandveiligheid in openbare gebouwen en publieke ruimtes.

Traditioneel installeren

Vraagt uw project juist om een traditionele installatie? Ook dan kunt u ook op ons bouwen! Want naast onze flexibele voorbedrade buis hebben wij ook alles in huis om op een traditionele manier een elektro-installatie aan te leggen. Van starre buis in vele kleuren, tot bevestigingsmaterialen en wandcontactdozen. Wij hebben voor elk project, voor iedere vakman de juiste oplossing.

Preflex op maat

Nog meer gemak? Wij leveren de Pipelife Preflex voorbedrade buizen aan in de lengtes die u wilt. Zo hoeft u niet meer te knippen. Indien gewenst kunnen we u ook de kabeluiteinden gestript leveren. Nog sneller werken met meer overzicht? Wij pakken uw Preflex netjes gesorteerd per woning of installatieruimte in.

Ontdek Pipelife Preflex