Polvalit VSV; Verhoogd SlagVaste PVC buizen van Pipelife

Door Pipelife
5 september 2023
Pipelife

Pipelife ontwikkelt, produceert en levert al meer dan 75 jaar een compleet assortiment kunststof leidingsystemen, slimme hulpstukken en intelligente oplossingen op maat. Vrijwel iedereen komt er dagelijks mee in aanraking. Ook met onze Polvalit VSV PVC buis.

Al 75 jaar dé leverancier van PVC buizen

Het is haast niet voor te stellen, maar ruim 75 jaar geleden introduceerde Pipelife als eerste in Europa de kunststof installatiebuis. Inmiddels vonden al vele miljoenen buizen, fittingen en accessoires hun weg in de woning- en utiliteitsbouw.

Op plaatsen waar extra sterkte buizen benodigd zijn, kiezen installateurs steeds vaker voor onze Verhoogd SlagVaste PVC-buis, oftewel de Polvalit VSV. Deze 100% recyclebare, extra sterke PVC buis met een lange levensduur wordt veel toegepast op plekken waar buizen wel tegen een stootje moeten kunnen, zoals agrarische gebouwen, industriële omgevingen, (bouw)bedrijven, schuren en garages.

Eenvoudig draad en kabel trekken

De Polvalit VSV installatiebuis is verkrijgbaar in de diameters 16, 19, 25, 32, 38 en 50 mm. De hardlopers van deze Polvalit-serie zijn voorzien van een extra gladde ‘low friction’ laag aan de binnenzijde. Die maakt het trekken van draad en kabel gemakkelijk en daardoor werkt het aanzienlijk sneller.

Starre- en flexbuis

De donkergrijze buis beschikt over KEMA-keur en is leverbaar als starre- én flexbuis. Ook zijn Verhoogd SlagVast PVC sokken en bochten en bijpassend bevestigingsmateriaal leverbaar; de kunststof Polfix+ montageklem bijvoorbeeld. Deze is eenvoudig koppelbaar, zodat de klemmen netjes op een vaste afstand van elkaar komen. Kies voor de alles-in-één variant met duimplug of een los te schroeven uitvoering, uiteraard voorzien van KEMA-keur.

UV-bestendig

De Polvalit VSV installatiebuizen zijn ook verkrijgbaar in een UV-stabiele variant. Deze behoudt z’n eigenschappen en kleur bij blootstelling aan UV-licht. Perfect dus voor toepassing buiten. Denk aan gebruik bij zonnepanelen of plaatsing in- en op overkappingen, schuren, garages en buitenverblijven. Maar ook voor zichtwerk wordt deze UV-stabiele installatiebuis vaak gekozen.

Continu grenzen verleggen

Bij Pipelife weten we wat er speelt in jouw wereld en daar stemmen we onze  roducten op af. Met ons complete elektro assortiment heb je alles bij de hand om slimmer te installeren. Maak het jezelf makkelijker en doe meer, in minder tijd én met meer gemak. Dankzij de samenwerking met onze klanten en ons ervaren en gedreven team van experts verleggen we continu grenzen en ontwikkelen we vernieuwende producten en systemen, met bewezen resultaat!

Bekijk het Pipelife elektra assortiment