INGRIJPEN VOORDAT HET LEED IS GESCHIED

Door Schneider Electric
28 juli 2022
author-image

Zou je een brand willen voorkomen doordat je eerder op de hoogte wordt gebracht over oververhitting en is het niet handig om een melding te krijgen wanneer een essentiele groep uitvalt?

Schneider ElectricQR code

Innovatieve oplossingen

Schneider Electric, leider op het gebied van digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, lanceert nieuwe verbonden energieverdelers en sensoren voor de EcoStruxure™ Power-architectuur. De PrismaSeT Active laagspanningsenergieverdeler en PowerLogic™ HeatTag-sensor zorgen voor een revolutie op het gebied van elektrische distributie.

Met deze innovatieve oplossingen maakt Schneider Electric de weg vrij voor een 100% connected gebouw met maximale efficiëntie. Facility managers hebben hiermee bovendien beter zicht op potentiële stroomuitval of elektrische brandrisico’s. De oplossingen bieden facility managers nieuwe communicatiearchitecturen of mogelijkheden om gemakkelijker te ‘praten’ met het elektrische gebouwsysteem. Dit is een doorbraak in de sector; het is de eerste keer dat gebruikers kunnen profiteren van de krachtige voordelen van digitale connectiviteit zonder enige tussenkomst van hun IT-systemen.

Schneider Electric heeft opnieuw gekeken naar de inrichting van elektrische ruimtes nu digitalisering steeds belangrijk wordt. De nieuwe en eenvoudige architecturen voor energieverdelers, stroomonderbrekers en software bieden klanten meer inzichten, veiligheid, stroombeschikbaarheid en duurzaamheid. Het doel is om klanten in staat te stellen intelligente beslissingen te nemen op basis van connected data. Daarnaast biedt Schneider Electric klanten opties tot een modulaire installatie, waarbij ontwerp- en technologische upgrades eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd om de continue verbetering van hun gebouwen te garanderen.

Schneider Electric wit kast

PrismaSeT Active energieverdeler

De nieuwe PrismaSeT Active laagspanningsenergieverdeler is de eerste op de markt met ingebouwde cloudconnectiviteit. Dit geeft gebruikers direct toegang tot slimme alarmering, energieverbruikanalyses, trends en preventieve onderhoudsplannen. Met deze connectiviteit, ingebouwd in de bovenkant van de unit, blijven gebruikers op de hoogte van hun elektriciteitsdistributie en krijgen ze een notificatie bij spanningsverlies. Dit maximaliseert efficiëntie en stroombeschikbaarheid en is een basis voor toekomstige innovaties. Bovendien maakt de PrismaSeT Active energieverdeler een ​​eenvoudige draadloze integratie van maximaal 15 sensoren mogelijk.

"Ons doel is ervoor te zorgen dat onze klanten en partners goed voorbereid zijn nu de wereld van stroomdistributie veranderd", aldus Debby Slofstra Country President en verantwoordelijk voor de Power Products-activiteiten van Schneider Electric Nederland. “We moeten hen connected oplossingen aanbieden in deze steeds meer gedigitaliseerde en elektrische wereld. Het betekent het vereenvoudigen en maximaliseren van het veiligheidsniveau en de beschikbaarheid van stroom die we kunnen bieden voor elektrische distributiesystemen die steeds complexer worden.”

Behuizing draden elektra

PowerLogic HeatTag

De PowerLogic HeatTag-sensor is een revolutionair nieuw product dat brandpreventie voor schakelborden biedt. De proactieve verwarmingsdetectietechnologie vermindert het risico op brand drastisch.

Door middel van een AI-algoritme analyseert deze draadloze sensor continu in realtime de lucht in het paneel om eventuele oververhitting van de kabel te detecteren. Bij een afwijking (voordat brand uitbreekt of er rook verschijnt) ontvangt de facility manager onmiddellijk een melding op een smartphone of gebouwbeheersysteem.

Een eenvoudige, maar zeer effectieve manier om de veiligheid van gebouwen en faciliteiten drastisch te verbeteren, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de verbinding met de Schneider Electric-cloud.

Ontdek De PrismaSeT Active laagspanningsenergieverdeler en PowerLogic™ HeatTag-sensor