DUURZAME EN SLIMME BULKVERPAKKINGEN VAN GROHE

Door GROHE
2 juli 2023
GROHE

Verpakkingen hebben impact op het milieu: er zijn grondstoffen en energie nodig om ze te maken en ze geven afval. Producten in bulk kopen is een belangrijke stap naar zero afval-consumptie, daarom biedt GROHE diverse hardlopende producten aan in bulkverpakking. Goed voor het milieu maar ook efficiënt in gebruik.

Weggegooide verpakkingen

Ongeveer de helft van de weggegooide verpakkingen in ons land komt van huishoudens. De andere helft komt van bedrijven (bijvoorbeeld dozen, houten pallets en krimpfolie). De productie en het transport van al deze verpakkingen kost grondstoffen en energie, dit versterkt milieuproblemen zoals klimaatverandering. Bij de afvalverwerking kunnen bovendien stoffen vrijkomen die schadelijk zijn voor het milieu.

Efficiënter werken met bulkverpakkingen

Maar niet alleen het milieu is een belangrijke overweging om over te stappen op bulkverpakking, het levert de gebruiker ook talloze voordelen op. Zo gaat de verwerking van de producten een stuk sneller. Niet elk product hoeft afzonderlijk open gemaakt te worden, zo kunnen projecten sneller opgeleverd worden. En snelheid is in de installatiebranche essentieel. Maar denk ook aan ruimtebesparing tijdens transport en opslag.

GROHE biedt diverse populaire producten nu ook in bulkverpakking aan en gebruikt bovendien geen tot nauwelijks plastic meer in de verpakking (tenzij er geen alternatief is). 37 miljoen plastic items worden per jaar bespaard dankzij het verwijderen van al het overbodige plastic uit GROHE's productverpakkingen. 

Hardlopers als Eurosmart, Grohtherm 1000 en New Tempesta zijn verkrijgbaar in bulkverpakking.

De voordelen van bulkverpakkingen op een rij

  • Minder verpakkingsmateriaal en plastic
  • Minder afval
  • Positief effect op het milieu
  • Kostefficiënt
  • Sneller verwerken van producten
  • Voorkom misgrijpen, altijd op voorraad
  • Minimale opslagruimte nodig
  • Bespaart opslag- en transportkosten