GASLOOS VERWARMEN IN UTILITEITSTOEPASSINGEN

Door HG Etherma
24 juni 2022
HG Etherma

Veel aandacht gaat naar het gasloos maken van woningen. Maar ook in de utiliteit liggen mogelijkheden voor winkels, kantoren, bedrijfshallen, scholen, sanitaire ruimtes, recepties en zwembaden om efficiënter te verwarmen, zonder gas.

HG Etherma infrarood paneel

Infraroodtoepassingen voor utiliteit

ETHERMA heeft een range aan infrarood oplossingen voor utiliteitstoepassingen. In enkele gevallen is zelfs een EIA subsidie van toepassing. De adviseurs van ETHERMA ondersteunen hierin bij de keuze voor de meest geschikte panelen voor elke situatie.

De infraroodpanelen kunnen ingezet worden als hoofdverwarming en lokale verwarming, of zelfs als hele directe werkplekverwarming in de vorm van een bureauverwarmer.

Lokale zoneverwarming

Als lokale zoneverwarming kan met een infraroodpaneel snel plaatselijk extra warmte gebracht worden. Denk aan ruimtes waar bestaande verwarming niet toereikend is door tocht of omdat slechts in een deel van de ruimte gewerkt wordt. De thermocassettes kunnen in een systeemplafond geplaatst worden, zodat bij aanpassing van de ruimte de positie van de  panelen ook aangepast kan worden. De infraroodpanelen kunnen eenvoudig en snel in de 60x60 cm of 60x120 cm rasters geplaatst. Ook montage onder een plafond is mogelijk middels de meegeleverde montagebeugel.

Hoofdverwarming bij onregelmatig gebruikte ruimtes

Als hoofdverwarming kunnen ruimtes verwarmd worden die onregelmatig gebruikt worden. Buiten de gebruikstijden kan de temperatuur relatief laag zijn, bij gebruik warmen de panelen snel de aanwezigen op.

Op deze manier zijn infraroodpanelen een zeer efficiënte manier van verwarmen. Middels een ruimtethermostaat zijn de infraroodpanelen eenvoudig te regelen.

De panelen zijn standaard uitgevoerd in RAL9016 en hebben een IP55, zodat ook gebruik in natte ruimtes geen probleem is.

Bedrijfshallen

Bedrijfshallen kunnen compleet gasloos gemaakt worden door hoge temperatuur infraroodpanelen toe te passen. De panelen kunnen op verschillende hoogtes geplaatst worden. Een hoogte van 7 meter overbruggen is voor infrarood geen enkel probleem.

Middels conventionele gasheaters wordt de lucht in de gehele hal opgewarmd, tot aan het plafond. Infraroodverwarming gaat veel efficiënter te werk en verwarmd alleen daar waar en wanneer nodig. Zo kan de verwarming bijvoorbeeld worden beperkt tot zones, al dan niet volgens een box-in-box principe. Middels de toepassing van slimme regelsystemen zal de verwarming ook niet meer onnodig in geschakeld worden.

Voor deze EEZ modellen is een EIA (energie investeringsaftrek) mogelijk.

Ontdek HG Etherma

meer over...