SMC ENERGIEZUINIG IBG BLAASPISTOOL

Door SMC
23 maart 2022
SMC

Om productieprocessen te beschermen tegen de invloed van deeltjes, zoals vuil, spaanders en waterdruppels, heeft SMC een blaaspistool (Impact Blow Gun-serie) ontwikkeld met een krachtige en directe persluchtpuls. Het blaaspistool is energie-efficiënt, omdat het bijna twee keer zo snel werkt en tot maximaal 87 procent minder lucht verbruikt dan standaard blaaspistolen.

Tijdens industriële productieprocessen, zoals de verwerking van hout, metaal en kunststof, ontstaan materiaaldeeltjes die de prestaties van de machine en de productiviteit negatief kunnen beïnvloeden. Onderdelen, zoals metalen platen, kunnen aan elkaar kleven door olie. Reinigen en scheiden kost daardoor veel tijd en machines staan lang stil.

Sneller en energiezuiniger

Het IBG-blaaspistool vermindert de arbeidstijd met 97% in vergelijking met conventionele modellen. Processen met deeltjesvorming of gekoelde processen in verwerkende industrieën, zoals bosbouw, machinale bewerking en zware industrie, verlopen daardoor efficiënter. Bovendien bespaart de IBG veel energie, dankzij het in de handgreep geïntegreerde luchtreservoir dat wordt gebruikt voor de directe blaaspuls. Daardoor behoeft een kleiner volume lucht te worden opgewekt.

Instelbaar piekvermogen

De IBG-serie kan tot drie keer per seconde worden bediend voor een volledige luchtuitstoot. Ten opzichte van de VMG-serie van SMC bereikt het blaaspistool een driemaal hogere en instelbare piekdruk. Zo kan de blaaskracht worden aangepast aan verschillende toepassingen, bijvoorbeeld om overmatige verspreiding van vuildeeltjes of waterdruppels te voorkomen. 

De IBG-serie heeft een numerieke regelknop voor het instellen van een piekwaarde. De ‘nozzle’ met ingebouwde demper zorgt ervoor dat het blaaspistool slechts een geluidsniveau bereikt van circa 80 dB bij een toevoerdruk van 0,5 MPa.

Bestel SMC IBG-blaaspistool