BESPAAR OP DE ENERGIEREKENING MET KLIKAANKLIKUIT

Door KlikAanKlikUit
1 november 2022
KlikAanKlikUit

Energieverbruik is momenteel een veelbesproken thema, nu prijzen van gas en elektriciteit door het dak gaan. Met behulp van KlikAanKlikUit is het eenvoudig extra energie te besparen, door sluipverbruik in huis te verminderen.

Sluipverbruik, wat is het precies?

Sluipverbruik is de elektriciteit die apparaten nodig hebben als ze op stand-by staan of als ze niet worden gebruikt. Denk daarbij aan apparaten zoals de televisie, modem, radio en spelcomputers, die het gros van de dag niet gebruikt worden, maar toch energie verbruiken. 

Sluipverbruik, een stille energieslurper

Onderstaande cijfers uit dit onderzoek laten zien welke apparaten in een gemiddeld huishouden de meeste ‘onnodige’ energie verbruiken. Voor dit onderzoek is uitgegaan van een actief gebruik van vier uur per dag en 20 uur sluipverbruik.

  • TV Kast – 29 watt (kan oplopen tot 56 watt!)
  • Modem – 8,9 watt
  • Spelcomputer – 8,2 watt (kan oplopen tot 15,7 watt!)
  • Wi-Fi versterker – 3,1 watt
  • Geluidsinstallatie – 5,1 watt

Met de huidige energieprijzen kan zou dit zelfs neerkomen op een jaarlijkse besparing van meer dan €150!

Sluipverbruik verminderen, snel en simpel

KlikAanKlikUit heeft tal van slimme mogelijkheden om sluipverbruik terug te dringen. Alleen al met een stekkerset kun je 3 apparaten handmatig volledig uitschakelen. Druk voor het slapen gaan bijvoorbeeld de ALLES UIT knop van de afstandsbediening in en je sluipverbruik van de aangesloten apparaten is verdwenen. ’s Ochtends zet je met dezelfde afstandsbediening alles weer aan.

Toch meer automatisering en gemak? Maak dan gebruik van de Smartbridge en stel via de app alles schakelingen automatisch met een timer in, hierdoor heb je er geen omkijken maar naar en bespaar je toch!