Duurzaamheid is steeds belangrijker in de gebouwen van nu. De basis hiervoor is snel gelegd met de populaire schakelaarseries future® linear, Busch-axcent®, Busch-balance® SI en Busch-art linear®.
Schakel over op duurzaam met Busch-Jaeger
Deze zien er niet alleen van buiten goed uit, maar zijn ook alle vier bekroond met het duurzaamheidscertificaat ‘Cradle to Cradle Certified™’.
Busch-art linear®: duurzaam & tijdloos
Zeker de Busch-art linear® gooit hoge ogen. Zo wordt bij de productie van de schakelaars tot wel 82% CO2 gereduceerd. Daarnaast wordt de zwarte schakelaar gemaakt met een aandeel van 98% recyclaat en is dit voor de witte 92%.
De schakelaars zijn perfect op hun plek in woningen, commerciële ruimtes en hotels en kenmerken zich door heldere lijnen, rechte vormen en een uniek, minimalistisch design. Het aanbod omvat mechanische en elektronische schakelaars, en naast schakelaars, wandcontactdozen, dimmers en bewegingsmelders ook afdekkingen voor jaloeziemanagement en multimedia. De serie is geschikt voor zowel Busch-free@home® als KNX en te voorzien van slimme Busch-Trevion®-touchsensoren of een 2,4” Trevion®-display voor nog meer bedieningsgemak.
Future linear® gemaakt van biobased materiaal
Sinds dit najaar is de future® linear-schakelaarserie in studiowit vervaardigd van ISCC-gecertificeerd biobased materiaal. Ook zijn twee CO2-neutrale productielocaties ISCC Plus-gecertificeerd.
ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) laat zien dat je als bedrijf duurzaamheid serieus neemt. Bovendien geeft het aan dat de grondstoffen en materialen die je gebruikt duurzaam én volledig traceerbaar zijn. Vanaf dit najaar is dit ook de standaard voor alle afdekkingen van de future® linear-serie in de kleur studiowit. Deze worden dan gemaakt van biocirculaire polycarbonaathars en ze vervangen de huidige niet-biobased schakelaars. Op termijn wordt ook de zwarte serie verder verduurzaamd.
Op weg naar een circulair aanbod
Met deze en andere producten zijn ABB en Busch-Jaeger hard op weg om in 2030 een 80% circulair aanbod te hebben. Niet alleen aan de voorzijde overigens, maar ook aan het einde van de levenscyclus. ‘Oude’ schakelaars, groepenkasten en noodverlichting worden namelijk door het keteninitiatief Circolektra gecontroleerd ingezameld voor hergebruik.
CO2-neutrale productie
De duurzaamheid van beide bedrijven vertaalt zich niet alleen in bewuste materiaalkeuze. Zo zijn veilige, eerlijke en inclusieve werkomgevingen vanzelfsprekend, net als het stimuleren van ethische en duurzame praktijken in de hele keten. Daarnaast is het doel dat in 2030 alle ABB-activiteiten koolstofarm zijn en zijn momenteel tal van productielocaties al volledig CO2-neutraal. De productielocaties in Lüdenscheid en Bad Berleburg-Aue (beide in Duitsland) zijn daarvoor zelfs ISCC Plus-gecertificeerd.