WATER- EN ENERGIEBESPARENDE OPLOSSINGEN VAN GROHE

Door GROHE
6 maart 2023
GROHE


De inzet voor duurzaamheid is een essentieel onderdeel van GROHE’s DNA en vormt naast kwaliteit, technologie en design de kernwaarde van het merk. GROHE maakt gebruik van intelligente technologieën om consumenten te helpen hun persoonlijke CO2-voetafdruk te minimaliseren.

Een greep uit de water- en energiebesparende producten

GROHE SILKMOVE ES (Energy Save)

De koudestart technologie Silkmove ES is een slimme en eenvoudige gamechanger: in de middelste positie van de hendel wordt alleen koud water geleverd. Hierdoor gebruik je pas warm water als je de hendel naar links beweegt en wordt ook dan pas de ketel aangezet. GROHE SilkMove ES is onder andere verwekt in de Eurosmart wastafelkraan.

Grohe SilkMove ES technologie

GROHE ECOBUTTON

Zeg vaarwel tegen temperatuurschommelingen en waterverspilling in de douche. GROHE thermostaat technologieën helpen om water en energie te besparen op verschillende niveaus. Het intelligente hart van de douche zorgt voor constante comforttemperaturen, individuele instellingen en optimaal gemak. Door de ingebouwde Ecobutton gebruik je tot wel 50% minder water. Ervaar de EcoButton onder andere in de Grohtherm 1000 thermostatische douchemengkraan.

Grohe ecobutton technologie

GROHE WATERSAVING

Om het waterverbruik tot 50% te verminderen, wordt een doorstroombegrenzer gebruikt, die het waterverbruik bij de wastafel vermindert van 10 liter per minuut tot iets meer dan 5 liter, of onder de douche van 15 liter per minuut tot 7,5 liter/minuut en met een regendouche van 15 liter per minuut naar 9,5 liter. Ervaar waterbesparing en comfort in onder andere het Euphoria 260 Douchesysteem.

Grohe watersaving technologie