REGEL DE VENTILATIE IN HUIS MET WAVIN VENTIZA

Door Wavin
6 maart 2023
author-image

Snel en foutloos luchtverdeelkanalen installeren? Regel het met Wavin Ventiza. Met dit luchtverdeelsysteem creëert u de juiste luchtkwaliteit en luchtvochtigheid voor een gezond binnenklimaat. 

Profiteer van 6 maart t/m 1 april van scherpe actieprijzen op Ventiza luchtverdeelcomponenten.

Voordelen van Wavin Ventiza

  • Bespaart meer dan 25% installatietijd
  • Gegarandeerd een sterke verbinding, bestand tegen het storten van beton
  • Eenvoudige verbinding door lijm
  • PVC heeft van alle materialen voor ventilatiekanalen de laagste wandruwheid, wat leidt tot minder vuilafzetting en minder wrijvingsverliezen
  • Uitstekende grip dankzij extra ribben rondom de lijmmof
  • Zeer geschikt voor prefab installaties

Luchtverdeelsysteem voor nieuwbouw en renovatie woningen

Als installateur ventilatie meenemen in de binnenklimaatoplossing voor uw klant? Regel het met Wavin Ventiza. Een slagvast PVC luchtverdeelsysteem, bestaande uit functionele componenten zoals ovale en ronde kanalen en hulpstukken. Het betreft een compleet systeem waarmee elke woning kan worden voorzien. De ovale kanalen en hulpstukken hebben een inbouwhoogte van slechts 90 mm (kanaalhoogte 80 mm). Dit maakt het systeem niet alleen geschikt voor instorten, maar ook voor montage in een verlaagd plafond bij renovatie.

Bespaar meer dan 25% installatietijd

Wavin Ventiza is een uniek luchtverdeelsysteem van slagvast PVC dat extreem makkelijk en snel te installeren is: je bespaart meer dan 25% installatietijd ten opzichte van gegalvaniseerde stalen ventilatiesystemen. Het systeem is eenvoudig met lijm aan elkaar te verbinden. De lijmverbinding garandeert een perfecte, trekvaste verbinding en luchtdichtheid van het luchtverdeelsysteem. Wavin adviseert voor het maken van een goede lijmverbinding Griffon RU-22. Dit is een snelle, thixotrope, spleetvullende THF-vrije hard PVC-lijm. De lijm kan verwerkt worden vanaf 5°C. Bovendien is het luchtverdeelsysteem met een levensduur van meer dan 50 jaar een duurzame keuze en is het prefab geschikt.

Voldoet aan de hoogste luchtdichtheidsklasse

Een luchtverdeelsysteem moet van binnen glad zijn om vuil­afzetting en productie van geluid te voorkomen. Daarnaast moet door een vloeiende luchtstroom en lage luchtsnelheid de weerstand worden geminimaliseerd. Tenslotte moet luchtlek­kage worden voorkomen, zodat de ventilator niet meer lucht hoeft te verplaatsen dan strikt noodzakelijk. Ventiza voldoet aan de hoogste luchtdichtheidsklasse ATC1 (Air Tightness Class) conform NEN-EN 17192:2019 - Ductwork non-metallic - requirements and test methods. ATC1 is drie keer zo luchtdicht als ATC2. ATC2 komt overeen met LUKA luchtdichtheidsklasse D.