WAVIN

header image

Wavin levert wereldwijd innovatieve oplossingen voor bouw en infrastructuur. Met meer dan 65 jaar expertise wil het bedrijf enkele van de grootste uitdagingen in de wereld aangaan: veilige en efficiënte watervoorziening, betere sanitaire voorzieningen en hygiëne, klimaat bestendige steden en betere bouwprestaties. Wavin wil bijdragen aan positieve veranderingen in de wereld en doet dat door het bouwen van gezonde, duurzame omgevingen. Het bedrijf werkt samen met ingenieurs en installateurs om steden toekomstbestendig en gebouwen comfortabel en energiezuinig te maken.

Watermanagement bij Wavin
Watermanagement is ontzettend belangrijk in deze tijd van klimaatverandering en stedelijke ontwikkeling. Het slim opvangen en gebruiken van regenwater is essentieel om overstromingen te voorkomen en waterproblemen aan te pakken. Voor Wavin staat watermanagement hoog op de agenda. Ze begrijpen hoe belangrijk het is om wateroverlast te verminderen en duurzaam watergebruik in steden te bevorderen. Daarom ontwikkelen ze innovatieve producten zoals robuste infiltratiekratten en slimme waterberging, waarmee ze bijdragen aan het creëren van klimaatbestendige steden.

Een voorbeeld van zo'n innovatieve oplossing is de TreeTank van Wavin, die helpt bij het vergroenen van steden. De Wavin TreeTank zorgt voor de ideale omstandigheden voor de groei van bomen. Het biedt de juiste grond, voedingsstoffen, zuurstof en water, waardoor bomen gezond kunnen groeien zonder schade aan het wegdek te veroorzaken. Een ander voorbeeld is de Wavin AquaCell infiltratieunit, waarmee regenwater onder de grond kan worden opgevangen en opgeslagen. Deze units kunnen bijvoorbeeld onder sportvelden worden geïnstalleerd, zoals in het Azaleapark in Zwolle, waar regenwater efficiënt wordt benut voor het bewateren van groenvoorzieningen.

Wavin werkt samen met de Technische Unie om het belang van watermanagement nog meer onder de aandacht te brengen en te promoten.