Leidingsystemen en dakbedekking

Leidingsystemen en dakbedekking zijn het fundament van elke solide en duurzame bouwoplossing. Van de betrouwbare afvoer van water tot een dak dat bestand is tegen weer en wind – de juiste materialen maken het verschil en zorgen voor het beste resultaat.

Ons assortiment omvat alles wat nodig is: afvoer- en rioleringssystemen, diverse soorten dakbedekking, filters en afscheiders, en las-, draad-, groef- en flensfittingen. Daarnaast zijn er koppelingen zoals soldeer-, knel-, pers-, schuif- en steekkoppelingen voor stevige en betrouwbare verbindingen.

Ook thermische isolatie, dakgoten en hemelwaterafvoer zijn te vinden in de categorie leidingsystemen en dakbedekking. Of het nu gaat om aanvoerbuizen in staal, koper, zink of andere materialen, de juiste keuze draagt bij aan een hoogwaardige en duurzame installaties.

Daarom Technische Unie

Image
  • Voor 20:00 uur besteld,
    morgen geleverd
  • Deskundig advies
  • 37 lokale vestigingen
  • 1-uursdienst
  • Nachtlevering
  • 24/7 calamiteitenservice

Een greep uit de merken in Leidingsystemen en dakbedekking

Waaruit bestaan de 8 categorieën in Leidingsystemen en dakbedekking?

Een goed ontworpen afvoer- en rioleringssysteem voert water en afvalstoffen veilig en efficiënt af. Afvoerbuizen in verschillende materialen, zoals PVC, PE, PP en kunststof en ook flexibele buizen vormen de basis van ieder afvoer- of rioolsysteem. En door gebruik te maken van mof- en verloopstukken kunnen leidingen naadloos op elkaar worden aangesloten, ongeacht het formaat.

Bochten, Y- en T-stukken maken het mogelijk om leidingen in verschillende richtingen te laten lopen, terwijl leidingsifons met hoeken van 0, 90 of 180 graden verstoppingen helpen voorkomen. Beluchters dragen daarnaast bij aan een stabiele luchtdruk in het systeem, wat een soepele waterafvoer garandeert.

Deze onderdelen zorgen samen voor een betrouwbaar afvoersysteem dat voldoet aan de eisen van elke toepassing.

Hoe zorgt u ervoor dat wateroverlast op uw dak wordt voorkomen? Met onder andere dakbedekking. Het voert regenwater effectief van het dat af en het beschermd de woning tegen weersinvloeden. Dakrandprofielen en loodvervangers zorgen voor de waterdichte afwerking, terwijl opzetstukken voor dakgoten en UV-trechters het water gecontroleerd afvoert.

Voor verschillende daksystemen zijn dakelementen voor hellende daken, dakpannen en dakramen beschikbaar. Vegetatie voor groendaken combineert esthetiek met isolatie én waterbeheer in één.

Golfplaten, dakplaten zijn een betaalbare optie optie voor dakbedekking. Nok-, hoek- en kilkepers bieden stabiliteit, ondersteund door dakdragers en vloerdragers. Met betontegels en dakverankering blijft alles stevig op zijn plaats, zelfs bij extreme weersomstandigheden. Zo voorkomt u niet alleen wateroverlast, maar zorgt u ook voor een duurzaam en betrouwbaar dak.

Het veilig beheren en filteren van water, lucht en andere vloeistoffen begint bij de juiste afscheiders en de vele soorten filters. Vlotterontluchters en lucht- en vuilafscheiders zorgen voor het schoonhouden van leidingsystemen door ongewenste lucht en vuildeeltjes te verwijderen. Voor vloeistoffen zijn kalkafscheiders, olie-/benzine-/vetafscheiders en vuilwaterfilters een betrouwbare oplossing om ongewenste stoffen uit het systeem te halen en houden.

Filters zoals leidingfilters, vloeistoffilters en zelfreinigende filters garanderen een constante doorstroming en verlengen de levensduur van installaties. Daarnaast zijn er gespecialiseerde oplossingen, zoals UV-waterzuiveringsfilters en waterafscheiders voor stoom en perslucht, die zorgen voor een optimale kwaliteit in specifieke toepassingen. Met isolatie voor lucht- en vuilafscheiders en vetpotten blijft het systeem efficiënt werken.

Een goed functionerend leidingsysteem valt of staat met de juiste las-, draad-, groef- en flensfittingen. Fittingen met 1, 2 of 3 aansluitingen bieden flexibiliteit bij het aansluiten van leidingen in verschillende configuraties. Vaste flenzen zorgen voor een extra stevige en lekvrije verbindingen.

Aanboorzadels en overgangsringen voor riolering maken het eenvoudig om nieuwe aftakkingen te maken of verschillende systemen op elkaar aan te sluiten. Ontstoppingsstukken voegen praktische toegankelijkheid toe voor onderhoud en reiniging van leidingen, wat nodig is voor een langdurige werking.

Voor extra afdichting en bescherming worden snijringen en schroefdraadpluggen ingezet.

Hoe verbind je leidingen op een manier die zowel betrouwbaar als praktisch is? Soldeer-, knel-, pers-, schuif- en steekkoppelingen geven een groot aantal aan oplossingen voor uiteenlopende toepassingen.

Met knelringen en verloopsets kun je leidingen snel en stevig koppelen zonder dat er gelast hoeft te worden. Isolatiekoppelingen helpen om warmteverlies te minimaliseren. Handig voor alle water, gas en olie leidingsystemen.

Ook koppelingen, beugels en vulschijven voor muurplaten zijn hier te vinden. Flare- en draadkoppelingen zorgen voor lekvrije verbindingen, ook in complexe hydraulische systemen. In combinatie met afdichtingsringen met blokkering bieden deze koppelingen een extra zekerheid.

De doorvoer verbeteren of afdichten? Tankdoorvoernippels, kraagbussen en snijring schroefkoppelingen maken het mogelijk en ook deze accessoires zijn te vinden in deze categorie. 

Hoe houd je warmte binnen en kou buiten, of andersom? Thermische isolatie speelt helpt bij het energie-efficiënt maken van gebouwen en systemen. Buisisolatie voorkomt warmteverlies bij leidingen, terwijl isolatiedekens en -platen grotere oppervlakken, zoals daken en muren, beschermen tegen warmteverlies.

Voor kleinere toepassingen is thermisch isolatietape een flexibele oplossing om kieren en naden effectief af te sluiten. Toebehoren voor verwarmingskabels, zoals temperatuurmeters, zorgen er daarnaast voor dat leidingen vorstvrij blijven wat essentieel is in koude omstandigheden.

Met aanvullende accessoires, zoals dichting voor een hoge IP-beschermingsgraad, worden verwarmingskabels beschermd tegen vocht, stof en andere externe factoren die storingen kunnen veroorzaken. Vierkante afdekramen en bevestigingshoeken zorgen voor een nette en veilig afgewerkte installatie. Hierdoor wordt niet alleen de levensduur van de installatie verlengd, maar wordt ook het energieverbruik beter beheerst.

Staat bij iedere regenbui het dak vol met water, of loopt de tuin vol? Dan is de kans groot dat de dakgoten of het hemelwaterafvoersysteem niet op orde is. Een goede dakgoot en hemelwaterafvoersysteem voorkomt wateroverlast. Dakafvoertrechters, zoals modellen met onder- of zijuitlaten, zorgen ervoor dat het water snel van het dak wordt geleid naar de afvoerpijpen, waardoor stilstaand water en lekkages worden voorkomen.

Bladvangers helpen om bladeren en ander vuil uit de afvoer te houden, zodat deze niet verstopt raken. Dit is vooral belangrijk tijdens het najaar, wanneer het aantal bladeren snel toeneemt. Ook voor de riolering is het lastig om al het regenwater bij forse, langdurige buien af te voeren. Door gebruik te maken van een HWA-vergaarbak komt niet al het regenwater terecht in het riool, waardoor straten en tuinen ook minder snel vollopen. En daarnaast kan het water gebruikt worden om bijvoorbeeld goedkoop de tuin te besproeien. Win-win!

Alles voor dakgoten en hemelwaterafvoer vindt u in deze categorie.

Aanvoerbuizen zijn te verkrijgen in allerleir materiaalsoorten. Elk type materiaal heeft zijn eigen voordelen. Koperen buizen staan bekend om de goede corrosiebestendigheid en lange levensduur, waardoor ze ideaal zijn voor drinkwaterleidingen en gasinstallaties. Stalen buizen bieden sterke oplossingen voor zware industriële toepassingen. Terwijl dunwandige stalen buizen veel gebruikt worden in systemen waar een lichtere, betaalbare optie gewenst is, zonder grote concessies te doen op de sterkte en betrouwbaarheid.

Roestvaststalen buizen zijn bijzonder geschikt voor omgevingen die blootgesteld worden aan hoge temperaturen of agressieve chemicaliën. Ze roesten namelijk niet en zijn uiterst bestand tegen corrosie. Flexibele aansluitbuizen bieden daarentegen het voordeel van een eenvoudige installatie op moeilijk bereikbare plaatsen. Daarnaast beiden ze ook bewegingsvrijheid, bijvoorbeeld bij systemen die uitzetten bij verschillende temperaturen of bij trillingen. Buisrozetten worden gebruikt om buizen netjes af te werken en te verankeren, wat bijdraagt aan zowel de esthetiek als de veiligheid van het systeem.