ENERGIE BESPAREN MET MOTOREN EN DRIVES

ABB
22 juni 2021
ABB

In korte tijd en actief waardevolle kennis van de duurzame fabriek opdoen? SMC, ABB, LIKE energy, Grundfos en Technische Unie geven graag een BesparingsBoost! 

BesparingsBoost ABB

Elektromotoren verbruiken meer dan 45% van alle elektrische energie wereldwijd. Tegen 2040 is het aantal elektromotoren verdubbeld. De overgang naar hoog-efficiënte motorsystemen kan het wereldwijde energieverbruik met 10% verminderen.

Hoog-efficiënte motoren en drives spelen dus een belangrijke rol in het reduceren van de wereldwijde energieconsumptie. Maar wat heeft u daar aan?

Meer dan 90% van de totale eigendomskosten van een motor bestaat uit energiekosten.

Dus hoe efficiënter een motor met energie omgaat, des te meer kosten u bespaart. Geld dat u in andere zaken kunt investeren.

Een goed ingeregelde aandrijflijn met hoog-efficiënte motor en drive verdient zichtzelf binnen een paar jaar terug. Een gemiddeld industrieel bedrijf kan door optimalisatie van de aandrijflijnen 10 tot 20% energie besparen en de investering binnen 5 jaar terugverdienen. En daarmee gelijk voldoen aan de wetgeving, beter inzicht in de assets en een verhoogde procesbeschikbaarheid.

ABB kan u hierbij helpen door middel van onze ABB optimalisatie Service.

BesparingsBoost in het kort

BesparingsBoost ABB
Energie besparen met motoren
Dinsdag 22 juni 2021
13.00-14.00 uur
Dènis Bronwasser

BesparingsBoost: intensief, interactief webinar

Iedere BesparingsBoost is een intensief, interactief webinar van maximaal een uur tijd en geeft u een zetje in de goede richting. Zo’n powersessie start met een gezamenlijke warming-up. Na uitleg door de expert(s) staan uw vragen centraal. Daarna gaat u weer vol energie aan de slag!

Voelt u de energie al door uw lijf stromen? Meld u nu aan voor de BesparingsBoost(s) van uw keuze!

meer over...

   

Meer artikelen