TRAININGEN VOOR DE INDUSTRIE: ZEKER IN JE VAK

Technische Unie
2 november 2020
author-image

Ontwikkelingen in uw vakgebied gaan razendsnel. U moet continu uw kennis up-to-date houden met betrekking tot certificaten en innovaties. Daarom zijn we gestart met TU Campus. Hier vindt u speciale trainingen, opleidingen en webinars die u verder helpen in uw vak.

Trainingen van TU Campus voor de industrie:

Atex 100 basisprincipes

Werkt u in de (petro)chemie, voedselindustrie, verfindustrie of in een andere branche waarin u te maken heeft met explosiegevaar? Tijdens deze 2-daagse training leert u wat explosies zijn en hoe u de gevaren kunt ontdekken en leert u veilig te werken in overeenstemming met de voorgeschreven procedures.

Meer informatie en/of aanmelden

Drinkwaterveiligheid, legionellapreventie en beheer

Samen met Watts en Xigna bieden wij een training aan over hoe een drinkwaterinstallatie ontworpen, gerealiseerd en beheerd dient te worden. Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je al in een vroegtijdig stadium het ontwerp laat controleren op waterveiligheid (legionella veiligheid) maar ook op de hoeveelheid beheer. Tijdens deze training wordt u in theorie en praktijk bijgepraat over het optimaliseren van een veilige installatie in de ontwerpfase gecombineerd met zinvolle beheertaken en dus lage exploitatiekosten.

Meer informatie en/of aanmelden

Hydraulische balans in CV- en koelinstallaties

Samen met IMI TA bieden wij een training over de trends van het regelen en inregelen van installaties. Tijdens deze training wordt u in theorie en praktijk bijgepraat over de do's en don'ts voor een optimale hydraulische balans. Van ontwerpfase tot probleemoplossing in renovatie.

Meer informatie en/of aanmelden

Machineveiligheid in één dag

Heeft u te maken met CE-markering en wilt u de basis van machineveiligheid leren? In deze overzichtstraining, waarin veel praktijkvoorbeelden de revue zullen passeren, komen de Nederlandse en de Europese wetgeving aan bod en krijgt u eindelijk een antwoord op de vraag hoe ver u moet gaan op het gebied van veiligheid.

Meer informatie en/of aanmelden

NEN 1010: Industrie

De verdiepingstraining 'NEN 1010: Industrie' is speciaal voor industriële installaties. Deze kennen specifieke NEN 1010 onderwerpen die sterk afwijkend zijn van huis- en utiliteitsinstallaties. Dit zijn technische onderwerpen (in vermogen), maar ook specifieke zaken als selectiviteit, beschikbaarheid, harmonische vervuiling, EMC-eisen, de invloed van aanloopstromen, power quality, inspectie en de te nemen maatregelen met betrekking tot vlambogen.

Meer informatie en/of aanmelden

NEN 3140: Vakbekwaam persoon

Ontwerpt, beheert of werkt u regelmatig met elektrische installaties en wilt u weten hoe u dit zo veilig mogelijk kunt doen? Volgt u deze training, dan leert u in een dag u hoe u als Vakbekwaam Persoon NEN 3140 toepast bij uw werkzaamheden.

Meer informatie en/of aanmelden

NEN-EN-IEC 60204-1 Elektrische uitrusting van machines

Bouwt, modificeert, renoveert of inspecteert u machines, dan heeft u bij het inrichten van de elektrische uitrusting te maken met de norm NEN-EN-IEC 60204-1. Na het volgen van de training IEC 60204-1: Elektrische uitrusting van machines, bent u in staat om een veilige elektrische uitrusting van machines in te richten. U kent de regelgeving, werkt efficiënt met de normen en weet hoe u uw keuzes moet vastleggen. Als inspecteur weet u waar u op moet letten bij het controleren van de elektrische uitrusting.

Meer informatie en/of aanmelden

Stoomtechniek: deel 1

Deze training wordt verzorgd door Ubel met als doel meer kennis verkrijgen op het gebied van stoom en de daarbij behorende appendages. In deel 1 wordt aandacht besteed aan een juiste aanleg van stoom- en condensaatleiding, juiste condenspot op de juiste plaats en het maken van een reduceerstraat. Tijdens deze training wordt u in theorie bijgepraat over de struikelblokken die een optimaal functionerende installatie in de weg staan.

Meer informatie en/of aanmelden

Stoomtechniek: deel 2

Deze training wordt verzorgd door Ubel met als doel meer kennis verkrijgen op het gebied van stoom en de daarbij behorende appendages. In deel 2 wordt aandacht besteed aan druk en temperatuurregelingen, warmtewisselaars in relatie tot druk en condensaatafvoer. Tijdens deze training wordt u in theorie bijgepraat over de struikelblokken die een optimaal functionerende installatie in de weg staan.

Meer informatie en/of aanmelden

TIA Portal Basis: Een stap dichterbij SMART-Industry en maintenance

Wilt u een start maken met het programmeer- en onderhoudspakket TIA Portal V15 en wilt u meer weten over de verschillende PLC’s binnen de Siemens besturingsfamilie? In deze 3-daagse basistraining TIA Portal leert u werken met de TIA Portal-programmeersoftware.

Meer informatie en/of aanmelden

TIA Portal Gevorderden: Een stap dichterbij SMART-Industry en maintenance

Bent u eraan toe om uw kennis van het programmeer- en onderhoudspakket TIA Portal V15 te verdiepen? Volg de 2-daagse training TIA Portal voor gevorderden, breid uw basiskennis uit en leer PLC-programma’s effi ciënt op te zetten en code te hergebruiken.

Meer informatie en/of aanmelden

TIA Portal HMi (panels): Een stap dichterbij SMART-Industry en maintenance

Zelfrijdende auto’s, robots, smartphones en webapplicaties. Techniek ontwikkelt zich met een exponentiële snelheid, maar blijft in de basis toch mensenwerk. In de training TIA Portal HMi brengt Siemens SMART industry en SMART maintenance dichterbij.

Meer informatie en/of aanmelden