AX. KX. SYSTEM PERFECTION. WAND-/VLOERKASTEN EN COMPACTE BEHUIZINGEN

Door RITTAL
20 april 2021
RITTAL

De nieuwe wand-/vloerkasten AX en compacte behuizingen KX sluiten naadloos aan op het nieuwe tijdperk op het gebied van kasttechnologie met vereenvoudigde montageprocessen en perfecte integratie in de moderne Industrie 4.0 productie.

xx

Met de opvolger van de alom bekende en sterk gewaardeerde AE wand-/vloerkasten is Rittal er met de AX, vooralsnog leverbaar in plaatstaal, een krachtige opvolger die zich al ruim een jaar dagelijks bewijst in vele toepassingen in vele branches.

Door de verdergaande wensen en eisen in het Industrie 4.0 tijdperk met de hoge mate van digitalisering zowel bij engineering als ook bij productie van uw schakel- en besturingskasten zijn er ten opzichte van de AE-uitvoering een aantal opvallende verbeteringen doorgevoerd;

-       30% meer ruimte voor kabelinvoer
-       30% minder montagetijd
-       30 nieuwe functies

Naast vaste waarden als de hoogwaardige 3-fasen lakopbouw en de internationale toelatingen en keurmerken belangrijke voordelen omdat u daarmee aan de verwachtingen van een toekomstbestendige wand-/vloerkast kunt voldoen.

Digitalisering en productie work-flow

Elk besturings- en kastenbouwproject begint bij engineering. Met behulp van de door Rittal en Eplan ontwikkelde softwaretools ontstaat hier het virtuele prototype van een kast. Dit prototype bevat alle voor het productieproces relevante informatie en biedt daardoor maximale efficiëntie op elk punt in de workflow. Zo zijn door consequente gegevens geautomatiseerde productieprocessen mogelijk.

Kasten, stroomverdeling en klimatisering, een kast is veel meer dan alleen de kast, maar maakt deel uit van een systeem met vele facetten. Het modulaire systeem van Rittal, ook van toepassing op de AX wand-/vloerkasten, biedt een op elkaar afgestemde oplossing voor elke wens, snel, flexibel, wereldwijd.

Eenvoudiger

Alle gegevens voor de engineering, planning en geautomatiseerde productieprocessen zijn in hoge kwaliteit beschikbaar. Denk hierbij aan het gebruik van deze data in engineeringstools als Rittal Configuration System, de gratis online configurator waarmee een foutloze samenstelling inclusief sparingen van uw kast gemaakt kan worden.

Veiliger

Wat goed is moet behouden blijven dus is de voor schakel- en besturingskasten unieke 3-fase oppervlaktebehandeling die voor een optimale bescherming tegen corrosie zorgt, gebleven zoals bij de AE:

-       Nanokeramische voorbehandeling
-       Elektroforetisch dompelgrondlakprocédé
-       Structuur-poedercoating

Door de speciale boringen in de meegeleverde metalen wartelplaat wordt bij het vastschroeven deze wartelplaat automatisch potentiaal vereffend met de kast. Dit bespaart tijd en belangrijker verhoogd de veiligheid.

Sneller

De proces geoptimaliseerde verpakking waarin de AX wand-/vloerkasten worden geleverd maakt een directe integratie in de productie mogelijk. Alle vlakke delen waar onder de deuren worden ongemonteerd geleverd.

Flexibeler

Met de rails voor interieuropbouw flexibele en exact passende combinaties met systeemtoebehoren zoals systeemchassis en montagerails extra montagevlakken gecreerd worden, nodig voor de montage in de steeds vollere schakel- en besturingskasten. Vandaar ook de grotere wartelplaat.

Ontdek Rittal wand-/vloerkasten