DE NIEUWE FLUKE 393 FC 1500 V-STROOMTANG

Door Fluke
23 november 2021
Fluke

De installatie en het onderhoud van installaties met zonnepanelen stelt hogere eisen aan actuele meetapparatuur met de mogelijkheid om spanningen boven de 1.000V DC veilig te kunnen meten.

Fluke-393 FC/E stroomtang

Voor deze toepassing, maar ook voor andere toepassingen waar nood is aan een spanningsmeting boven de 1.000V DC (bijvoorbeeld spoorwegen en datacenters,) introduceert Fluke de nieuwe Fluke-393 FC/E stroomtang. 

Handige flexibele stroomklem

Deze stroomtang laat het niet alleen toe om spanningen tot 1500V DC en 1.000 VAC te meten, maar ook stroom tot 1.000A AC/DC. Met de handige flexible stroomklem kan zelfs tot 2.500A AC gemeten worden. Een bijkomend voordeel is de meettang die zo dun mogelijk ontworpen is om makkelijker in overvolle verdeelkasten de nodige werkzaamheden te verrichten.

Andere functies

De nieuwe Fluke-393FC/E beschikt natuurlijk ook over andere functies die u van een stroomtang kan verwachten zoals frequentiemeting (tot 500 Hz), weerstandsmeting (tot 60 kOhm), doorbeltest en capaciteitsmeting (tot 1.000 μF). Het grote scherm laat toe om twee meetresultaten gelijktijdig visueel weer te geven zoals bijvoorbeeld. V DC en A DC.

Daarnaast biedt het toestel de mogelijkheid om rechtstreeks DC-vermogen (kVA) weer te geven op het scherm. 

Breed inzetbaar bij onderhoud

Met een IP54 beschermingsraad is de stroomtang uitermate geschikt voor buitenwerkzaamheden en de Fluke- 393FC/E biedt een CAT III 1.500V veiligheidsbescherming. Voor het invangen van startstromen van motoren beschikt het toestel over een specifieke functie die een meting verricht gedurende de eerste 100 ms van het opstarten van de motor. Hiermee wordt het toestel ook breed inzetbaar bij het onderhoud van industriele installaties.

Meetresultaten naar een smartphone sturen

De Fluke Connect app biedt de mogelijkheid om de meetresultaten naar een smartphone te sturen en daarmee gemakkelijker de data achteraf te kunnen terugvinden zonder de noodzaak om op papier te noteren.

Inclusief 3 jaar garantie

De Fluke-393FC/E wordt geleverd met een stevige beschermtas, meetsnoeren CAT III 1.500V, een flexibele stroomtang tot 2.500A AC en een TPAK magnetische ophangriem. Het toestel geniet van een garantieperiode van drie jaar.

Ontdek de nieuwe nieuwe Fluke-393 FC/E stroomtang