HUIDIG VENTILATIESYSTEEM: D

Door Technische Unie
4 januari 2021
author-image

Heeft de school momenteel ventilatiesysteem D? Voor zowel de toegevoerde als de afgevoerde lucht worden bij ventilatiesysteem D mechanische middelen ingezet. Deze vorm staat borg voor een betere kwaliteit van de luchtverversing dan ventilatiesystemen A t/m C. Bij de aanvoer van verse lucht zijn filters toe te passen tegen luchtverontreiniging en geluid. Bij de afvoer van de lucht is het mogelijk om de warmte terug te winnen. 

Dit systeem is niet alleen gezond, maar ook duurzaam. Zo wordt de verwarmde lucht niet weggevoerd, maar wordt er door middel van WTW gebruik gemaakt van deze warmte. Met ventilatiesysteem D voldoet de school aan het Programma van eisen Frisse Scholen.

Heeft de school een uitbreiding ondergaan of heeft het ventilatiesysteem toch onvoldoende capaciteit? Dan is het een goed idee om te kijken naar een decentraal systeem.

Ventilatiesysteem D

Decentraal systeem

Heeft de school een plat dak waardoor er beperkte mogelijkheden zijn voor het plaatsen van een ventilatie-unit en kanalen? Of zijn er financiële redenen om niet direct het hele gebouw aan te pakken? Dan is decentrale ventilatie de beste oplossing.

Bekijk onderstaande oplossingen in de webshop

Aan de slag met subsidie? Vergeet deze twee artikelen niet!

Gaat u met een school aan de slag bij het updaten van hun ventilatiesysteem en maken ze gebruik van de subsidie van de overheid? Vergeet dan niet om te zorgen voor co2-sensoren in elk leslokaal van de school. Daarnaast is het ook verplicht voor de subsidie-aanvraag dat u een energieregistratie- en bewakingssysteem aanbrengt met rapportagefunctie per dag, week en jaar. Dit kunt u realiseren door de luchtbehandelingskast aan te sluiten op het gebouwbeheersysteem.

Meer informatie nodig?

Wil u met een school aan de slag en heeft u aanvullende vragen? We helpen u graag! Neem contact op met uw dichtsbijzijnde verkoopkantoor.