HUIDIG VENTILATIESYSTEEM: C

Door Technische Unie
4 januari 2021
author-image

Heeft de school momenteel ventilatiesysteem C? Hier wordt de toegevoerde lucht op een natuurlijke wijze het gebouw binnengehaald, de afvoer van de lucht gebeurt mechanisch. Dit is dus eigenlijk het tegenovergestelde van ventilatiesysteem B!

Bij ventilatiesysteem C wordt de toegevoerde lucht op een natuurlijke wijze het gebouw binnen gehaald, de afvoer van de lucht gebeurt mechanisch. Nadelen van ventilatiesysteem C is dat de school geen controle heeft over de mate van aanvoer van de lucht, en dat er sprake is van koudeval: de koude lucht die via de roosters naar binnen komt zorgt voor hogere stookkosten.

Tijd om over te stappen?

Overstappen naar ventilatiesysteem D

Als de school toch bezig is met het verbeteren van het leerklimaat, dan pakt u het met systeem D meteen goed aan. Dit systeem is niet alleen gezond, maar ook duurzaam. Zo wordt de verwarmde lucht niet weggevoerd, maar wordt er door middel van WTW gebruik gemaakt van deze warmte. Hiervoor zou een compacte luchtbehandelingskast met hoog rendement WTW een uitkomst bieden. De beschikbare capaciteit is vanaf 1200 t/m 15.000 m3/h. Zo voldoet de school meteen aan het Programma van eisen Frisse Scholen.

Centraal systeem

Bekijk onderstaande oplossingen in de webshop

Decentraal systeem

Heeft de school een plat dak waardoor er beperkte mogelijkheden zijn voor het plaatsen van een ventilatie-unit en kanalen? Of zijn er financiële redenen om niet direct het hele gebouw aan te pakken? Dan is decentrale ventilatie de beste oplossing.

Bekijk onderstaande oplossingen in de webshop

Aan de slag met subsidie? Vergeet deze twee artikelen niet!

Gaat u met een school aan de slag bij het updaten van hun ventilatiesysteem en maken ze gebruik van de subsidie van de overheid? Vergeet dan niet om te zorgen voor co2-sensoren in elk leslokaal van de school. Daarnaast is het ook verplicht voor de subsidie-aanvraag dat u een energieregistratie- en bewakingssysteem aanbrengt met rapportagefunctie per dag, week en jaar. Dit kunt u realiseren door de luchtbehandelingskast aan te sluiten op het gebouwbeheersysteem.

Meer informatie nodig?

Wil u met een school aan de slag en heeft u aanvullende vragen? We helpen u graag! Neem contact op met uw dichtsbijzijnde verkoopkantoor.