SUBSIDIE OP WARMTEPOMPEN FORS HOGER

Technische Unie
13 januari 2022
author-image

Overstappen op een warmtepomp was vanuit milieuperspectief al een interessante keuze. Maar nu wordt het financieel ook nog eens aantrekkelijker gemaakt. De overheidssubsidie op warmtepompen is sinds dit jaar fors hoger. 

1000

Op dit moment worden er jaarlijks zo’n 30.000 hybride warmtepompen geïnstalleerd. En zo’n 400.000 cv-ketels, ondanks het ontbreken van gas in nieuwbouwwoningen. De overheid wil dat het eerste cijfer stijgt en het tweede daalt en heeft de subsidie op warmtepompen per 1 januari 2022 verhoogd van 20 naar 30 procent van de investeringskosten. 

1000

Geen ingrijpende verbouwing

Hybride warmtepompen zijn een (mooie) tussenoplossing, op weg naar volledig elektrische warmtepompen als volgende stap. Doordat de hybride pomp werkt in combinatie met de cv-ketel, is een ingrijpende verbouwing van de woning niet nodig. Een relatief kleine warmtepomp is vaak al voldoende om de hele woning te verwarmen. En om 20 tot 45 procent minder CO2 uit te stoten voor verwarming en warm water.

1000

Voordeel kan verder oplopen

De genoemde verhoging van 20 naar 30 procent geldt overigens niet alleen voor warmtepompen, maar ook voor andere verduurzamingsmaatregelen: vloer-, dak- en spouwmuurisolatie en HR++glas. Op de overheidswebsite Milieu Centraal blijkt dat de subsidie op een hybride warmtepomp zelfs kan oplopen tot 50% van de aankoopprijs. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het energielabel van de woning en het vermogen van de pomp.

Technische Unie biedt naast een breed assortiment aan waterpompen ook verschillende warmtepomptrainingen, waaronder een basistraining en een training onderhoud en storingen.   

1000

Lees meer over duurzaamheid

Meer artikelen