MERFORD DICE GELUIDSISOLERENDE OMKASTING VOOR WARMTEPOMPEN

Door Merford
5 juli 2022
author-image

De warmtepomp levert een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. De buitenunit van de warmtepomp heeft echter één nadeel: de geluidsproductie. Merford heeft een geluidreducerende oplossing ontwikkeld die eenvoudig en snel kan worden gemonteerd. 

       

Merford DICE: wat is het?

DICE is een vrijstaande geluidsisolerende omkasting voor warmtepompen en airco's. De omkasting is toepasbaar bij voldoende ruimte (minimaal 50 cm aan alle zijden) rondom de buitenunit. Het product is verkrijgbaar in zeven uitvoeringen met verschillende maatvoeringen. 

Eigenschappen omkasting

Storende geluiden worden door DICE de kop ingedrukt. De omkasting realiseert een geluidsreductie van 9 tot 15 dB, afhankelijk van het geluidsspectrum van de buitenunit. U installeert DICE eenvoudig en snel.
Omdat de omkasting aan alle kanten geopend kan worden, kunt u zonder veel moeite bij de warmtepomp terecht voor service en onderhoud. DICE dankt haar stabiele basis aan het basisframe, dat ook voor een goede afdichting tussen het staal en de vloer zorgt.

Samenstelling geluidsisolerende omkasting

DICE is opgebouwd uit verzinkte staalplaat. De panelen en de akoestische lamellen zij gevuld met hoogwaardig, geluidsabsorberend materiaal dat geen allergische reacties veroorzaakt aan de huid, ogen of longen.