MAAK KENNIS MET DE ERIA TOWER ACE S, DE BENG-TOPPER VAN REMEHA

Remeha
7 maart 2022
author-image

De vernieuwde warmtepomp Eria Tower Ace S is een ware BENG-topper met hoog taprendement en een geïntegreerd 190 liter netto geëmailleerd voorraadvat. Het toestel is voorzien van een prefab installatieframe. Daardoor is het mogelijk een groot deel van het installatiewerk uit te voeren voordat de binnenunit wordt geplaatst.

1000

 

De nieuwe Eria Tower Ace S(lim) is een elektrische lucht-water warmtepomp. Het toestel is smal en minder diep (58 x 58 centimeter en 190cm hoog) en past prima in een keukenkast. De boiler heeft een inhoud van 190 liter. De prestatieberekeningen voor taprendement in de BENG tonen aan dat de Eria Tower Ace S in de top 3 staat van best presterende warmtepompconcepten in de markt. Dit hoge rendement resulteert uiteindelijk in een lager elektra verbruik bij tapwater productie en daarmee ook CO2-besparing.

1000

Uniek: prefab installatie frame

Een unieke innovatie voor de Eria Tower Ace S is het prefab installatieframe. Door dit frame tijdens de ruwbouw aan de muur te bevestigen kan de installateur al het leidingwerk voor cv en tapwater installeren. In de afbouw, vlak voor de oplevering, kan hij dan de binnenunit via ingebouwde wieltjes over het frame rijden en eenvoudig vastzetten op het leidingwerk in het frame. 

Nieuw bij de Eria Tower Ace S is het ingebouwde expansievat van 12 liter. Verder heeft het toestel een geïntegreerde cv-vulkraan maar ook, net als de andere nieuwe toestellen, een magneetfilter en een overstortbeveiliging. Al deze verbeteringen zijn gericht op het verkorten van de installatietijd. 

De warmtepomp is leverbaar in de range van 4,5 t/m 8 kW, in enkelfase uitvoering. 

1000

Uitbreiding Remeha warmtepompen later in 2022

In 2022 breidt Remeha haar assortiment warmtepompen uit, zodat ze iedere consument en ieder project nog beter kunnen voorzien van duurzaam warmtecomfort. Naast de Eria Tower Ace S, worden later in 2022 de Mercuria Ace en Eria Tower Ace geïntroduceerd. Een update van de huidige warmtepompen voor nog meer rendement en gebruiksvriendelijkheid. 

De vernieuwde modellen worden geleverd in de capaciteiten 4.5, 6 en 8 kW, uitgerust met het laag GWP koudemiddel R32. Door gebruik van R32 neemt het potentiële opwarmingseffect van het koudemiddel bij een eventuele lekkage zeer sterk af. Bovendien is daarmee het toestel ook makkelijker in onderhoud. Naast de volledig elektrische variant is de Mercuria Ace ook verkrijgbaar als hybride.

1000

Lees meer over duurzaamheid

Meer artikelen