ISO 50001-CERTIFICAAT VOOR TECHNISCHE UNIE

Door Technische Unie
19 juli 2022
author-image

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Technische Unie. Met het ISO 50001-certificaat wordt dit onderstreept. Wij ondernemen hiermee actie om energieverbruik te reduceren.

Het belang van ISO 50001

Het certificaat geeft aan dat Technische Unie continu het energieverbruik uit elektra, gas en vloeibare brandstoffen meet, analyseert en optimaliseert conform de ISO 50001-normen. Daarbij wordt zowel naar de energie uit zonnepanelen als naar de energie uit het netwerk gekeken.

Nieuwe maatregelen in aantocht

De toekenning van dit certificaat is nog maar het begin. TU gaat processen verder optimaliseren en meer energiebesparende maatregelen uitvoeren. Zo komen er in de DC’s tussenmeters zodat we ook zien wáár in het DC de energie wordt verbruikt.

Op kantoor zit het grootste elektriciteitsverbruik in verlichting. Deze verminderen we door ledverlichting in te zetten in combinatie met slimme technieken zoals aanwezigheidsdetectie en daglichtregeling.

Ook is er aandacht voor de weg. We gaan op zoek naar efficiëntere routes om klanten te beleveren en mogelijkheden om zuiniger te rijden. Er zijn 14 elektrische vrachtwagens besteld en het aantal elektrische/hybride leasewagens stijgt.

Inzicht in het verbruik

Energiemanagement kan uiteraard niet zonder data. Deze verwerken we in een overzichtelijk dashboard zodat TU vestigingen en collega’s inzicht krijgen in hun energieverbruik.

Vergelijkingen tussen soortgelijke vestigingen en rijroutes naar klanten zorgen daarbij voor een heldere beoordeling. Zo gaan wij bewust om met energie.

Wilt u als installatiebedrijf ook het ISO 50001 certificaat behalen? Lees dan hier onze tips.