Bluetooth-gestuurde aanwezigheidssensoren van B.E.G.

Door B.E.G.
4 november 2023
B.E.G.

Maximale flexibiliteit met draadloze bluetooth-gestuurde aanwezigheidssensoren. B.E.G. introduceert Bluetooth-gestuurde Casambi melders. Iedereen die hoge of grote ruimtes op een energiezuinige manier wil verlichten en sturen, beschikt zo over een zeer flexibele oplossing.

Comfort en flexibiliteit voor grote ruimtes

De PD4N melders van B.E.G. zorgen in moeilijk controleerbare verlichtingssituaties door toepassing van twee afzonderlijke lichtsensoren, voor een betrouwbare en constante lichtregeling. 

De PD4N-CAS DALI-2 versie heeft een geïntegreerde DALI-2 voeding waarop DALI voorschakelapparatuur rechtstreeks kan worden aangesloten. Het detectiegebied kan worden vergroot door meerdere PD4N-CAS sensoren logisch met elkaar in een netwerk op te nemen. De PD4N-CAS versie heeft geen DALI-2 voeding, maar heeft verder dezelfde sensorfuncties. Hij kan draadloos aan alle Casambi-apparaten worden gekoppeld. De aanpassing van de gevoeligheid van de PIR-sensor, de reflectiefactor en de weging van de twee lichtsensoren maakt een optimale instelling voor iedere toepassing mogelijk.

Flexibiliteit voor hoge plafonds

Vooral in hoogbouwmagazijnen kan het gebruik van melders voor de verlichtingssturing een enorme energiebesparingen opleveren. In plaats van volledige hallen te verlichten, wordt de verlichting alleen ingeschakeld daar waar het nodig is. De twee Bluetooth-gestuurde melders PD4-CAS-GH DALI-2 en PD4-CAS-GH, bieden een intelligente en draadloze uitbreiding op bestaande DALI-gestuurde verlichtingssystemen via Casambi of een volledig nieuwe draadloze Casambi-totaaloplossingen.

 

Veiligheid

Dankzij de uittrekbare telescopische lichtsensor kan het meetbereik zelfs voor een montagehoogte tot 16 meter worden geoptimaliseerd. Samen met de instelbare parameters zorgt dit voor een betrouwbare en energiezuinige constante lichtregeling. Het ovale detectiegebied is optimaal ontworpen voor gebruik in lange gangen: het heeft een diameter van 30 m in lengterichting, zelfs voor frontale bewegingen. Zo creëren de PD4-GH melders veiligheid en comfort voor magazijngebruikers.

Aansturing via de app

Dit opent volledig nieuwe vrijheden voor verlichtingssturing. Via de Casambi-App wordt het dichtstbijzijnde apparaat in het mesh-netwerk aangestuurd, die vervolgens de communicatie met andere apparaten overneemt. Gewenste lichtscènes en uitgebreide automatische functies kunnen via Casambi snel worden gerealiseerd. Daarnaast kunnen ook andere voor Casambi-geschikte apparaten, zoals draadloze drukknoppen, worden geïntegreerd.

Wie graag vertrouwt op armaturen, drukknoppen en sensoren binnen een zuiver Casambi-netwerk, vindt in de CAS serie van B.E.G. het perfecte apparaat.