BROOD PERFECT IN DE SPOTLIGHT GEZET

Door Technische Unie
2 november 2020
author-image

Als je de broodbalie van PLUS supermarkt De Greef in Almere-Buiten passeert, loopt het water je al in de mond. De geur van versgebakken brood dringt je neus binnen, de appelflappen kun je gewoonweg niet laten liggen en het witbrood ziet er overheerlijk uit. Niet in de laatste plaats dankzij de decoratieve betonlook hanglampen van ‘Light & Living’, geleverd door Technische Unie. De armaturen passen perfect bij de nieuwe PLUS winkelformule ‘Briljant 2.0’ waarin beleving centraal staat.

Met het nieuwe concept haakt de supermarktketen in op de opmars van ‘blurring’, een combinatie van retail en horeca met meer aandacht voor (vers)beleving bij de consument. In het kader van het nieuwe concept kreeg ook PLUS-filiaal De Greef in Almere-Buiten een complete make-over en werd onder andere de broodafdeling flink onder handen genomen. Met de betonlook hanglampen wordt zowel het boeren witbrood als het donkere vloerbrood nu op de juiste manier ‘in de spotlight’ gezet. 

Decoratieve verlichting stimuleert verkoop

Winkelbeleving en sfeer staan of vallen voor een groot deel met verlichting. Dat weet Rein Tempert, directeur van installatiebedrijf Van de Fliert Techniek uit Barneveld en hofleverancier van installatiediensten van PLUS, als geen ander. “Als producten niet goed verlicht zijn, hebben ze niet de juiste kleur, zien er niet aantrekkelijk uit en blijft de verkoop achter. Het plaatje moet perfect kloppen”, zegt Rein. De supermarkten nieuwe stijl zijn bovendien veel meer dan vroeger gericht op beleving, het aantal bedieningsafdelingen is uitgebreid en alles is erop gericht dat de consument zich thuis voelt. Hier past een decoratieve armatuur dan ook goed bij. Toen de designafdeling van PLUS contact met Rein opnam voor een decoratieve verlichtingsoplossing voor de broodbalie 2.0, ging de specialist in retailinstallatie om de tafel met Technische Unie. Met succes.

Van A tot Z ontzorgd

Bij de ombouw van een supermarkt heeft één ding de hoogste prioriteit: snelheid. “Wij bouwen winkels in een week tijd om, daarom is het belangrijk dat we snel kunnen schakelen. Met Technische Unie kan dat”, aldus Rein. Technische Unie vond in een handomdraai de passende armatuur, leverde deze just-in-time en de vertegenwoordiger zorgde bovendien voor complete bestellijsten per winkeltype. “Als we artikelen tekortkomen, zijn we aangewezen op een snelle levering zodat de planning niet in gevaar komt. Technische Unie speelt hier uitstekend op in: als we ´s avonds voor 20:00 uur bestellen, kunnen we de bestelling de volgende dag om 7:00 uur al afhalen. Ideaal!”, aldus Rein. 

Vertegenwoordiger als sleutelfiguur

De ombouwfase bij PLUS is nog in volle gang. Rein maakt zich dus alweer op voor de aanpassing van een volgende vestiging. En daarbij komt de vertegenwoordiger van Technische Unie weer in beeld. “Deze is van onschatbare waarde”, aldus Rein. “Het is voor ons ontzettend belangrijk dat we altijd beschikken over dezelfde producten. Dat we niet vandaag boutje A moeten gebruiken en morgen boutje B. Met de complete bestellijsten van Technische Unie hoeven we ons daar geen zorgen over te maken!” 

Aan de slag!

Weten wat onze vertegenwoordigers voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Meer weten over onze decoratieve lichtoplossingen? Wij vertellen u er graag meer over.

Dit artikel is eerder verschenen in Sfeervol Verlicht.