IS BLENDED LEARNING EEN BLIJVERTJE?

Door Technische Unie
26 maart 2021
author-image

Daar zit je dan, thuis achter de laptop. Je collega’s spreek je alleen via het scherm. Samenwerken in projectteams, binnen en buiten de eigen organisatie, verloopt digitaal. En ook leren is van de ene dag op de andere verplaatst van het klaslokaal naar de digitale wereld. 

Elke dag wel een webinar te volgen

Blended learning – een combinatie van on site en online methoden, was tot begin 2020 altijd het ondergeschoven kindje van de trainingsfamilie. Inmiddels weten we niet beter en kun je – als je wilt – elke dag een webinar of online training volgen. 

Online in combinatie met on site

Online in combinatie met op locatie trainen lijkt de nieuwe norm te worden. Minder reiskilometers, minder kosten voor trainingslocaties, lagere investeringen in uren, de voordelen spreken voor zich. Aan de andere kant willen we elkaar, juist tijdens trainingen, spreken en zíen. Sommige technische trainingen zijn ook nauwelijks online te volgen, je wilt aan de knoppen draaien en de techniek in je handen voelen. 

De voordelen van blended learning zijn evident

Zijn webinars en blended learning een blijvertje? De toekomst zal het leren. Bij TU Campus gaan we er wel vanuit. Want de voordelen zijn evident en nu we allemaal hebben geproefd aan het gemak van online trainingen, zal de vraag én het aanbod in de toekomst alleen maar toenemen. Wordt vervolgd...