WOONCOMFORT IN EEN SMART HOME

Door Technische Unie
2 november 2020
author-image

Steeds meer apparaten in huis worden ‘slim’. Denk aan de verlichting, de verwarming of de alarminstallatie. Hierdoor neemt het gemak voor de bewoner toe. Bediening kan overal in huis plaatsvinden, maar zelfs ook als een bewoner onderweg is of met vakantie!

Slimme verlichting van Ledvance

Slimme verlichting

Met vooraf geprogrammeerde scènes, kiest de bewoner met een druk op de knop voor de juiste sfeerverlichting. Zodra de bewoner de woning verlaat, gaan alle lampen automatisch uit. Of juist aan, bij thuiskomst. Dit alles zonder ook maar één lichtknop aan te raken! Bij het slapengaan is één druk op de knop voldoende om alle verlichting uit te schakelen.

 

 

Slimme thermostaat van Honeywell

Slimme thermostaat

Thuiskomen in een warm huis is heerlijk. Onderweg zet de bewoner de verwarming alvast een graadje hoger. Maar een slimme thermostaat kan ook energie besparen. Door niet te verwarmen als er niemand thuis is. Of alleen díe ruimten te verwarmen waar bewoners aanwezig zijn, zoals de badkamer en de keuken in de ochtend

 

 

Slim alarm van Comelit

Slimme alarmering

Vakantiestress kan voor een deel voorkomen worden met een slim alarmsysteem. Zo ziet de bewoner of de ramen allemaal dicht zitten én kan zelfs de gaskraan op afstand worden bediend. Zodat er nooit meer een gaspit blijft branden als er niemand in de woning aanwezig is.