HOU INBREKERS BUITEN MET SMART HOME

Door Technische Unie
10 augustus 2020
author-image

Een veilige woonomgeving begint al bij de voordeur. Met een IP-camera of video deurbel ziet uw klant op afstand wie er voor de deur staat. Ook wanneer er niemand thuis is!

Slimme sensoren

Zo kan zelfs op afstand met de bezoeker worden gesproken en worden aangegeven waar de pakketbezorger het beste een aankoop kan achterlaten. De meeste systemen bewaren de beelden geruime tijd. Op die manier kan altijd achteraf worden gecontroleerd wie er voor de voordeur heeft gestaan.

 

 

Slimme sensoren

Open ramen signaleren

Raam- en deurcontacten kunnen automatisch een seintje geven wanneer er nog een raam openstaat als de woning verlaten wordt. Een wat duurdere variant van huisautomatisering kan de open ramen zelfs automatisch sluiten!

 

 

Paniekknop van Ring

Aanwezigheidssimulatie

Sommige smart home-systemen maken het mogelijk een aanwezigheidssimulatie uit te voeren. Handig in vakantietijd! Verlichting gaat op verschillende tijden aan en uit en gordijnen automatisch open en dicht.

 

 

Sirene van Comelit

Sirene

Voor een ‘heterdaadje’ kan een sirene in het smart home-systeem worden opgenomen. Deze wordt geactiveerd wanneer een raam- of deurcontact dit aangeeft, of wanneer de bewoner op een alarmknop drukt. Eventueel kan dit vanuit de gateway, het brein van een smart home-installatie, worden gekoppeld aan een doormelding naar een particuliere alarmcentrale of een smartphone.