VOLGENDE GENERATIE GLASVEZELCONNECTOR VOOR DATACENTERS

Door Panduit
1 maart 2021
Panduit

Bandbreedtesnelheden zijn de afgelopen tien jaar met een factor 40 toegenomen (10G-400G migratiepad) en de uitdaging voor veel datacenterbeheerders is om veel hogere snelheden te beheren binnen dezelfde of zelfs minder fysieke ruimte, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of de uptime. 

Deze problematiek heeft geleid tot de ontwikkeling en marktintroductie van een compact alternatief met een hogere dichtheid voor de populaire LC-connector.

Panduit introduceert de 400G CS connector voor 200G/400G applicaties in datacenters. Deze volgende generatie glasvezelconnector helpt de capaciteit van datacenters te optimaliseren voor toepassingen met hoge snelheid. Dankzij de compacte vormgeving is Panduit’s 400G CS connector met een hoge dichtheid te installeren en vergroot deze de flexibiliteit en efficiency van rackindelingen. De push/pull-functie vereenvoudigt de toegang zonder aangrenzende aansluitingen te verstoren. 

Complexe applicaties voor onder andere Artificial Intelligence (AI), Machine Learning, (ML) en Deep Learning (DL) vragen om meer datacapaciteit en een hogere dichtheid van de rackaansluitingen in datacenters. Panduit’s CS connector maakt in combinatie met de HD Flex bekabelingsoplossing een 50% grotere poortdichtheid per rackunit (RU) mogelijk en een dubbele dichtheid voor QSFD-DD en OSFP transceivers, in vergelijking met oplossingen gebaseerd op LC connectoren.

Met oplossingen gebaseerd op CS connectoren is het mogelijk 216-aansluitingen te installeren, in vergelijking met 144 bij gebruik van LC connectoren. CS connectoren helpen daarom de ‘connectivity footprint’ in hyperschaalbare, multi-tenant en grote datacenters aanzienlijk te verlagen.

Direct leverbaar bij Technische Unie