KIES IK DE RJ45 OF DE M12 CONNECTOR?

Door Metz
15 maart 2021
Metz

RJ45 of M12? Je hoort het nog regelmatig in de industriële markt.
Dit is voor Metz een vreemde vraag aangezien dit verschillende connectoren zijn bedoeld voor andere omgevingen.

De RJ45 connector

Metz past al vele tientallen jaren de RJ45 connector toe in datacommunicatie netwerken. Deze connector is lang geleden ontwikkeld voor telefonie toepassingen maar doorontwikkeld tot een connector voor hoge snelheid datanetwerken van 10Mb tot 40Gb vandaag.

Deze RJ45 connector is een prima connector voor toepassing in geconditioneerde, veelal binnen omgevingen. De RJ45 connector is echter minder geschikt voor omgevingen waar de verbinding onderhevig is aan vocht, vuil, trillingen of sterk variërende temperaturen welk veel in de industrie voorkomen.

De M12 connector

In buiten- en industriële omgevingen is het vaak verstandiger om gebruik te maken van een meer robuuste connector waarmee een betrouwbare verbinding opgebouwd kan worden. Een juiste keuze is hiervoor de M12 connector. We zien gelukkig dat steeds meer fabrikanten nu ook actieve industriële apparatuur verbindingen uitbrengen op basis van M12 connectie en niet meer op basis van RJ45. Al zijn er vandaag genoeg hybride oplossingen beschikbaar voor de hedendaagse overgangsfase.

Het M12 format biedt datacommunicatie connectoren met een zeer betrouwbare volledig afgeschermde en IP67 afgesloten verbinding.

Deze zijn er voor diverse toepassingen als transporteren van spanning tot hoge datasnelheden. M12 connectoren zijn beschikbaar in diverse codes. De meest voorkomende zijn A, B, C, D, X. S en T.

Zo zijn deze beschikbaar in bijvoorbeeld kunststof, om een eenvoudige 2-draads sensor te verbinden, tot metalen sterk afgeschermde datacom varianten (D en X code) waarmee tot Cat 7A verbindingen gebouwd kunnen worden. Van volledig prefab met een IP67 afdichting tot in het veld te installeren connectoren.

Metz Connect GmbH biedt u de M12 lijn geschikt voor het transporteren van data. Van 10/100Mb tot 10Gbit ethernet en Profibus tot wat in de standaarden wordt voorgeschreven. M12 verbindingen zijn veelal maatwerk oplossingen. Metz Connect biedt een grote diversiteit van M12 oplossingen waarmee bij iedere marktvraag ingevuld kan worden. 

  

Weten welke M12 oplossing voor uw situatie geschikt is? Maak dan gebruik van onze M12 Prefab Kabel configurator.