VOORBEDRADE BUIS WORDT NIEUWE INSTALLATIESTANDAARD

Door Draka
15 maart 2021
Draka

Installateurs ontdekken steeds vaker de grote voordelen van voorbedrade buizen. Draka besloot daarom, als eerste kabelfabrikant van Nederland, de productie van Profit draad-in-buiscombinaties volledig in eigen beheer te nemen.

Kwaliteit van Draka

Dat Draka haar Profit range voortaan geheel in eigen beheer en op Hollandse bodem produceert, is een primeur. Draka garandeert hiermee topkwaliteit en korte levertijden.

De nieuwe Profit range bevat een buis van hoogwaardige kwaliteit met KEMA KEUR die aan alle eisen voldoet, waaronder de ICTA 3342 standaard. Met zijn temperatuurrange van -25 tot +90 graden Celsius is de buis ook onder extreme temperaturen soepel te verwerken. Bovendien is de buis echt 100 procent halogeenvrij.

Hollands fabrikaat in elk formaat

Profit is verkrijgbaar met VD of HVD installatiedraad, datacommunicatie- of signaalkabel. Er kunnen nu lengtes tot zelfs 500 meter (!) geproduceerd worden. Daarnaast omvat het Profit pakket ook meerdere doorsnedes, respectievelijk van 16, 20 en 25 mm. “Alle kabels die in een buis passen en op voorraad zijn, kunnen wij nu leveren. Er zijn momenteel al 35 combinaties uit voorraad leverbaar en alles is mogelijk,” zegt product manager Wim de Boer.

Veelzijdig duurzaam

Doordat Profit volledig in Nederland wordt geproduceerd levert dit enorm veel duurzaamheidsvoordelen op zoals:

  • Produceren op één locatie in Nederland vergt veel minder transportbewegingen en bespaart brandstof en CO2-uitstoot
  • De ruime keuze aan kabellengtes helpt installateurs om snijverliezen te beperken
  • Profit kabels zijn (tot 300 meter) ook leverbaar op kunststof haspels, die via de Haspel Retour Service van Draka en Technische Unie hergebruikt kunnen worden. 

Ook nieuw ringformaat

Naast de voorbedrade buis heeft Draka ook de ringen verbeterd, rekening houdend met de praktische wensen van installateurs. “Het ringformaat is breder en lager, zodat de installateur er makkelijker mee kan werken.” Met Profit heb je goud in handen!