SLIMME LOGISTIEK VOOR DUURZAME VAKANTIEWONINGEN

Door Technische Unie
20 juni 2022
Technische Unie

Houtbouwbedrijf Woody World had zichzelf én ons een ambitieus doel gesteld. Tweehonderd vakantiewoningen opleveren in the middle of nowhere, op een strak tijdschema. Tel daarbij materiaaltekort en flinke prijsstijgingen op, en ziedaar de uitdaging waarvoor we het afgelopen jaar stonden. Projectleider Bram Zeegers vertelt: “Eigenlijk gingen we ervan uit dat het project niet meer haalbaar was. Maar door de uitstekende planning van Technische Unie konden we de eerste fase keurig op tijd opleveren. Gewoon tegen dezelfde kosten!”

Luxueus en duurzaam vakantiepark

Landal Elfstedenhart wordt een luxueus en duurzaam vakantiepark op een afgelegen locatie in het Friese Witmarsum. Boeiend element aan het park, is dat het compleet gasloos wordt en voorzien van innovatieve technieken. Woodyworld verzorgt de bouw van de prefab houtskeletwoningen en kersverse dochteronderneming Modutech is verantwoordelijk voor de techniek. “Modutech is een jaar geleden opgericht door vier oud-collega’s van BAM en Heijmans, waaronder ikzelf”, vertelt Bram. “Vanuit ons oude werk kenden we Technische Unie en wisten we dat zij veel kunnen betekenen in grote projecten. Goede leveranciersafspraken maken, showrooms opstellen en zelfs productboekjes maken voor presentatie aan de eindklant. Daarom hebben we ze meteen betrokken als vaste partner.”

Van groepenkasten tot badmeubelen

Senior accountmanager Dwayne van den Heuvel ging aan de slag om de juiste producten voor de woningen te selecteren. Van keramiek tot warmtepompen en van groepenkasten tot badmeubelen. “Fijn dat Dwayne vaak ook rechtstreeks met Landal schakelde, en dat wij daar niet tussen hoefden te zitten”, vindt Bram. “Hij heeft het verhaal immers het best op zijn netvlies, kan direct vragen beantwoorden en meedenken over mogelijkheden. En het allermooiste: hij kon producten laten zien die nog niet openbaar waren voor het publiek. Daarvan begonnen ze natuurlijk te glunderen bij Landal!”

Bram: “Door het project helemaal samen uit te denken met Technische Unie, konden we alles feilloos plannen. Dat zorgde voor een superstrakke uitvoering.” 

Snel werken in the middle of nowhere

Woodyworld werkt met prefab houtskeletwoningen die in Servië worden geproduceerd en per vrachtwagen naar Nederland komen. Bij aankomst in Friesland worden de woningen supersnel afgemonteerd. “Om de vaart erin te houden, moesten we zorgen voor een flinke sanitairvoorraad op locatie”, vertelt Dwayne. “Omdat het park afgelegen ligt, hebben we de containers neergezet om alles op de slaan. Ook hadden we afgesproken de badmeubelen al gemonteerd in Witmarsum af te leveren, zodat er ter plekke zo min mogelijk hoefde te gebeuren. Enerzijds koste dat meer ruimte, maar anderzijds konden de monteurs zo op topsnelheid werken. En dat bleek achteraf geen overbodige luxe.”

Woodyworld-SanitairID

Dit artikel is eerder verschenen in SanitairID voorjaar 2022