NOVITEITEN OP DE SHK-BEURS IN ESSEN

Door Technische Unie
10 november 2022
Technische Unie

Na ruim 2,5 jaar was het weer zover; de SHK-beurs in Essen. Ook dit jaar waren er op de van oorsprong Duitse regionale beurs weer veel Nederlandse showroom houders, installateurs en groothandelaren aanwezig. Opvallend was de doorontwikkeling op de trends die we al langer zien in de sanitairmarkt: elektronische kranen, kleurgebruik van mat wit en zwart, en het installatie gemak voor de professional. Kijkt u mee naar de noviteiten op de SHK-beurs?

LAUFEN: Tijdloos en elegant

Met LUA heeft Toan Nguyen een tijdloze maar elegante badkamer ontworpen. De nieuwe collectie, de perfect gevormde badkuipen en de bijpassende LANI meubelserie vormen een totaaloplossing voor uw badkamer.

HANSGROHE: Innovatieve mengkraan

AXOR One mengkranen zijn elegant, elementair en puur door een minimalistisch design met platte oppervlakken, afgeronde randen en uitgebalanceerde proporties. Dankzij hun precieze, innovatieve bediening zijn de kranen bovendien intuïtief en zuinig in gebruik. U kunt kiezen voor chroom of matzwart of een van de andere vijftien exclusieve AXOR FinishPlus oppervlakken.

WISA: Mooi van buiten, slim van binnen

De moderne Wisa bedieningspanelen voor inbouwsystemen zijn compact, dun, mechanisch, pneumatisch en elektronisch. De kleur zwart zorgt voor contrast en een luxe en stoere uitstraling. Daarom heeft WISA een van de bedieningspanelen in een nieuw jasje gestoken: het kunststof bedienings -paneel Delos matzwart DF.

DURAVIT: Comfort, rust en licht

Hoe minder u wordt afgeleid, hoe sneller u rust en ontspanning vindt. Daarom zijn de laden van de L-Cube onderkast greeploos. En dankzij de Tip-on-techniek openen en sluiten ze vanzelf. De bijpassende elegante schaal van Cape Cod is in drie vormen verkrijgbaar; rond, vierkant en tri-ovaal. Het beste en mooiste licht krijgt u met het nieuwe spiegel programma van Duravit. Dankzij de gereduceerde, terug-houdende vormentaal kunnen de spiegels en spiegelkasten perfect met alle bad kamerseries gecombineerd worden.

GROHE: Voor professionals, van professionals

GROHE maakt nu een zeer duidelijk onderscheid tussen producten voor consumenten en producten voor professionals. Binnen het GROHE Professional assortiment biedt GROHE een ruim aanbod aan douchesystemen in diverse stijlen en prijs segmenten. En altijd snel en efficiënt te installeren.

VIEGA: Kies uw eigen design

De nieuwe, modern technische Visign bedieningsplaten zijn er in diverse soorten materiaal: van gefineerd houtoppervlak en geborsteld RVS tot glas en hoogwaardige kunststof. Alle bedieningsplaten passen op de Prevista inbouwreservoirs, dus qua design heeft u de vrije hand.

GEBERIT: Ontspannen badderen

Ontspannen badderen begint bij de montage van de badkuip. Daarom zijn de Geberit badafvoeren snel en veilig te monteren. Bovendien zorgen de platte sifons met optimale stroming voor een lage inbouwhoogte en comfortabele instap in de bad-kuip én een permanent snelle waterafvoer. Nu ook verkrijgbaar in diverse kleuren.

KLUDI: Duurzame designkraan

NOVA FONTE is meer dan alleen een assortiment kranen. De subtiele look en bediening zorgen voor een wonderlijke uitstraling. De gereduceerde moderne vormgeving vermindert het gebruik van materialen en voldoet zo aan de eisen van hedendaagse duurzaamheid. Daarnaast is het waterverbruik slechts 4,5 liter per minuut bij 3 bar. Voor zijn verfijnde en duurzame ontwerp werd de NOVA FONTE Pura al bekroond met de Red Dot Design Award 2022.

VILLEROY EN BOCH: Douchevloer met wandafvoer

Douchevloer met wandafvoerMet Wallway presenteert Villeroy & Boch de eerste generatie Quaryl® douchevloe-ren met wandafvoer. Het vlakke, randloze ontwerp creëert een visueel doorlopend vloeroppervlak dat een royaal gevoel van ruimte en een comfortabele instap biedt. De douchevloer scoort ook op het gebied van functionaliteit: de afvoercapaciteit ligt met 48 liter per minuut ver boven de norm, en het uitneembare designpaneel maakt het eenvoudig om de afvoergarni-tuur schoon te maken.

Dit artikel is eerder verschenen in SanitairID najaar 2022