PROTHERM LANCEERT NIEUWE PRODUCTGROEP: SYNPRO, KUNSTSTOF (KOGEL)AFSLUITERS EN KOPPELINGEN

Door Protherm
7 september 2023
author-image

Inspelen op vragen uit de markt en uitbreiden van het bestaande assortiment: Protherm lanceert nieuwe productgroep. SynPro kunststof (kogel) afsluiters en koppelingen.

Nieuwe kunststof (kogel)afsluiters en koppelingen

Protherm speelt als innovatieve partner en met kennis van zaken, in op vragen uit de markt. Uitbreiding van het bestaande assortiment hoort daar natuurlijk bij. Zo voegt Protherm een geheel nieuwe productgroep toe. Onder de naam SynPro: een serie kunststof (kogel)afsluiters en koppelingen, uiteraard in diverse maten en uitvoeringen. De producten uit dit gamma zijn gemaakt van synthetische materialen.

(Kogel)Afsluiters

De kunststof (kogel)afsluiters en koppelingen hebben, dankzij een speciale giettechniek, een behuizing uit één stuk en zijn daardoor uitstekend bestand tegen temperatuur- en drukverschillen. Kogel en afdichting in meeste extreme omstandigheden gefixeerd op hun positie. Dus niet alleen veilig maar ook met een lange levensduur.

De (kogel)afsluiters en koppelingen zijn in iedere positie te monteren. SynPro kogelafsluiters worden onder meer toegepast in installaties waar door lage temperaturen condensvorming kan voorkomen. In geothermische installaties vormen deze afsluiters samen met de TacoSetter Hyline inregelventielen een ideale combinatie.

Koppelingen

De koppelingen hebben, net als de afsluiters, een behuizing uit één stuk en zijn dus ook uitstekend bestand tegen temperatuur- en drukverschillen. In deze range vindt u koppelingen, verloopstukken, knietjes, eindkappen en flensadaptoren. Allemaal gemaakt van HDPE (Hoge Dichtheid Polyetheen). Gaat levenslang mee en is recyclebaar.

Tyleen

De producten uit de SynPro Tyleen serie zijn ontworpen en uiteraard ook getest om de toegestane werkdruk (PFA/PN) tussen 16 en 18 bar te garanderen. Ze worden gebruikt voor aansluitingen op leidingen van polyethyleen (LDPE, MDPE en HDPE) en PPR. Voorzien van KIWA keur.