Het slim inrichten van sanitaire ruimtes

Door KWC
10 mei 2024
KWC

Vanaf de tekentafel meedenken over de complete inrichting van een sanitaire ruimte. Dat kun je met een gerust hart aan KWC Group AG overlaten, gespecialiseerd in oplossingen voor de (drink)watervoorziening.

Onder de naam KWC Professional ontwikkelt en levert het Zwitserse bedrijf innovatieve systeemoplossingen voor sanitaire ruimten in publieke en industriële gebouwen. Denk aan douche- en kleedruimten, toiletgelegenheden in schoolgebouwen en sportcomplexen. 

De nieuwe kranenlijn voor de gezondheidszorg

Nergens zijn hygiëne en veiligheid zo belangrijk als in ziekenhuizen en verpleeginrichtingen. Niet alleen voor de bescherming van de zieken en kwetsbaren, maar ook voor het medisch en verplegend personeel zelf. Voor deze hygiëne kritische werkgebieden, heeft KWC Professional zijn F4 kranenserie uitgebreid met thermostatische ééngreepsmengkranen en elektronische thermostatische mengkranen voor medische en chirurgische sanitaire ruimtes en sluisruimtes.

Efficiënt watergebruik en thermische controle

De combinatie van waterbesparende en thermostatische technologieën in alle F4 kranen optimaliseert het energie- en waterverbruik opmerkelijk.

De thermostaatfunctie zorgt ervoor dat de geselecteerde temperatuur constant blijft over het hele instelbereik. Met ergonomische armhendel voor eenvoudige bediening met de elleboog in plaats van met de hand.

F4LT-Med ééngreepsmengkranen voor wandmontage zijn voorzien van thermisch isolerende onderdelen om de overdracht van warmte in het kraanhuis naar de koud waterleiding te verminderen. De gladde waterleidingen met gereduceerd volume zijn losgekoppeld van de behuizing en zijn gemaakt van messing met een laag loodgehalte (loodgehalte ≤ 0,2%) en hebben geen nikkelcoating.

Hittebestendige inbouwkranen voor optimale hygiëne

Zo wordt er ook gekozen voor hittebestendige thermostatische inbouwmengkranen uit de F5-serie. Deze elektronische kranen kunnen met een programma automatisch en individueel worden doorgespoeld en thermisch gedesinfecteerd, voor een optimale hygiëne van het (drink)water. 

KWC Professional, jouw juiste keuze!

KWC Professional F5 Serie