BETTELEVEL, ERVAAR DE DOUCHE-INSTALLATIE VAN DE TOEKOMST.

Door Bette
23 september 2023
Bette

Het was nog nooit zo eenvoudig om douches te installeren: zelfremmende systeempoten verminderen de installatie-inspanning met 90 procent. 

Bekijk de innovatie van Bette

Douchevloeren in een handomdraai uitlijnen

Het installeren en uitlijnen van een douchebak op de onafgewerkte vloer kan behoorlijk tijdrovend zijn. Meestal worden hiervoor metalen frames gebruikt, die op de bouwplaats min of meer in kleine onderdelen in elkaar moeten worden gezet en met schroeven in hoogte moeten worden versteld. 

Dat dit veel eenvoudiger en vooral zonder gereedschap kan, bewijst Bette met de innovatieve douchevloer- douchebaksysteempoot BetteLevel, die tot 90 procent montagekosten bespaart en voor douchevloeren en douchebakken van elke afmeting kan worden gebruikt. Vier van deze gepatenteerde kunststof cilinders worden in de hoeken van de douchebak of douchevloer gelijmd. De douchebak of douchevloer wordt op de gewenste hoogte gebracht en de systeempoten vergrendelen automatisch.

Douchebak montagepootjes

De afvoer is snel geïnstalleerd - en de tegelzetter kan komen; ongekend eenvoudig, materiaalbesparend en snel. Dankzij optionele functies zoals voorspanning en vergrendeling kan BetteLevel aan elke inbouwsituatie worden aangepast en geschaald.

Dit is hoe het werkt

Het functionele principe van BetteLevel is een zelfremmende vergrendeling in de systeempoot - tot op de halve millimeter nauwkeurig. Het op de poten gelijmde douchevloer. Of douchebak wordt op de plaats van installatie opgesteld en door de installateur tussen 80 en 220 mm naar het latere vloerniveau getild; idealiter - maar niet noodzakelijk - met behulp van zuignappen.

koppeling montagepoot

De nivellering wordt gecontroleerd met een waterpas en beëindigd wanneer het gewenste niveau is bereikt. Als de poten per ongeluk te hoog zijn uitgeschoven, wordt de vergrendeling door optillen ontgrendeld, teruggebracht naar de uitgangspositie en eenvoudig opnieuw ingesteld. 

Eén systeempoot met één bestelnummer voor alle douchevloeren, of douchebakken.

150kg draagvermogen per voet

BetteLevel is bij uitstek geschikt voor douchevloeren, of douchebakken van geglazuurd titaanstaal: het materiaal is stabiel en torsiebestendig voor de montage op poten en biedt de beste oppervlaktevoorwaarden voor de lijmverbinding, die bovendien geluiddempend werkt.

In tegenstelling tot de op maat gemaakte onderconstructies zijn de systeempoten universeel geschikt voor alle maten en uitvoeringen; elke systeempoot kan tot 150 kilogram dragen. Met de universeel inzetbare systeempoten heeft een installatieploeg altijd het juiste materiaal voor de montage van de douchevloer of douchebak bij zich en kan deze ook als reserve in de werkbus opbergen

Snel en eenvoudig uitlijnen

BetteLevel is een montagepoot waarmee u uw douchevloer/bak ongekend snel en eenvoudig kunt monteren en uitlijnen. Zonder gereedschap. In een paar seconden. En het maakt niet uit welke maat douche u installeert.

  • Universeel toepasbaar voor alle douchebakken en douchevloeren van 700×700 mm tot 2000×900 mm
  • Draagt de douchevloer/bak optimaal in het bereik van de rand
  • Hoogteverstelling (80 – 200mm) tijdens de installatie mogelijk per 0,5 mm
  • Kan voor iedere inbouwsituatie worden aangepast en uitgelijnd worden
  • Bespaart tijd en dus geld

Meer informatie