Razendsnelle renovaties? Bouwplaatslogistiek maakt het mogelijk!

Door Technische Unie
3 november 2021
Technische Unie

144 woningen in de Kwendelhof in Tilburg renoveren, met minimale overlast voor de bewoners. Voor die uitdaging stond Nicky Martens, directeur van Heikant Installatie in Rosmalen. Hoe kon hij zo snel en efficiënt mogelijk werken? Technische Unie wist het antwoord. Nicky: “Mijn contactpersoon Roland van den Broek vertelde over de speciale dienst bouwplaatslogistiek. Ideaal: de materialen werden direct in de appartementen geleverd, zodat installateurs meteen aan de slag konden. Dat bespaarde kostbare tijd!”

Voorbereiding is de sleutel tot succes

Bij een spoedklus als deze, is een goede voorbereiding de sleutel tot succes. Daarom werd het project eerst uitgebreid doorgesproken. “Onze projectcoördinator bouwplaatslogistiek, Nicky en ik bespraken via Microsoft Teams wat het project inhield, en hoe we de monteursuren ultiem konden benutten”, weet Roland nog. “Nicky wilde dat wij het sanitair en de radiatoren zo gunstig mogelijk leverden. Nog net niet op de voeten van de monteurs”, lacht hij. “Daar hebben we perfecte mogelijkheden voor, zoals verrijdbare miniboxen voor het sanitair. Die rijd je zó overal naar binnen. We pakken die boxen per woning in op ons overslagpunt in Tilburg. Daar doen we meteen een extra check: is alles onbeschadigd en compleet?” 

Afstemmen en uittesten

Toen het project in volle gang was, kwam de chauffeur elke week met twee leveringen op de bouwplaats. Telkens met een volledige lading, ondanks de schaarste aan grondstoffen tijdens corona. “Dat was te danken aan onze betrokken binnendienst”, vertelt Roland trots. “Zij waren zo slim om extra inbouwreservoirs te reserveren toen ze nog beschikbaar waren. Zo maakten ze mogelijk dat Nicky’s monteurs ongestoord verder konden werken.” Nicky vult aan: “En als er toch iets niet volgens planning verliep, was de communicatie super. Dan kreeg ik heel praktisch een bericht via WhatsApp, met een foto van de situatie. En natuurlijk werd er meteen meegedacht over een goede oplossing.” 

Flexibel inspelen op de situatie

“En als we het dan toch over technische snufjes hebben: er komen er steeds meer bij. We kennen allemaal de Geberit DuoFresh module die nare geurtjes zuivert, bedieningsplaten met oriëntatielicht voor ’s nachts en inbouwreservoirs die opspattend water voorkomen dankzij een flowmanager. Maar we gaan ook steeds meer douchewc’s zien. Geberit inbouwreservoirs zijn daarom standaard voorzien van een mantelbuis en aansluitpunt voor de aansluiting van water en elektra. Ook GROHE speelt handig in op die trend door zijn inbouwreservoirs slim voor te bereiden. In geval van toekomstige updates biedt een speciale speciekap gemakkelijk toegang tot de aansluitingen voor stroom en water.”

Duurzame en praktische producten

Tijdens het project maakten bewoners van de Kwendelhof gebruik van tijdelijke dagwoningen. Mede dankzij onze snelle leveringen hoefde dat per huishouden slechts vijftien dagen. “Samen konden we zo veel mogelijk comfort garanderen voor de bewoners. Inmiddels genieten zij van hun vernieuwde, duurzame woning. Alles hebben we aangepakt, van de kozijnen tot de verwarming”, vertelt Nicky. Roland: “Omdat er is gekozen voor stadsverwarming op lage temperatuur, leverden wij extra grote radiatoren. Maar verder was de keuze voor het sanitair vrij standaard in dit sociale huurwoningproject. Want ook voor het instapsegment hebben we prachtige oplossingen. Dat vergeet je soms met al die luxe producten in ons assortiment!”

Dit artikel is eerder verschenen in SanitairID najaar 2021