VOETBESCHERMING EN WERKSCHOENEN: VOLOP KEUZE BIJ TECHNISCHE UNIE

Door Technische Unie
31 oktober 2022
Technische Unie

Het dragen van veiligheidsschoenen beschermt je tegen invloeden van buitenaf en voorkomt veel problemen. 

Werk-/Veiligheidsschoenen zijn de laatste jaren doorontwikkeld en voldoen aan de hedendaagse eisen. Er zijn verschillende type schoenen en laarzen, passend bij verschillende omstandigheden. Nieuwe technologieën worden toegepast waardoor schoenen lichter en sterker zijn dan voorheen.  S1P modellen bevatten een ademend vermogen met de bescherming van een S3 schoen.

Technische Unie heeft een ruime voorraad en veel verschillende modellen van populaire merken als en Grisport, Bata, Emma. In de lokale verkoopkantoren is het ook mogelijk om een deel van het assortiment te passen.

Werkschoenen voor professionals zijn ingedeeld in verschillende classificaties, die aangeven voor welke werkomgeving en omstandigheden deze veiligheidsschoenen bedoeld zijn. Deze classificaties worden bepaald door specifieke normeringen en eisen voor goede voetbescherming. De indeling loopt van SB (Safety Base) tot S5. Een schoen kan afhankelijk van de classificatie een beschermende neus, antiperforatie tussenzool en schokabsorberende hak bevatten. 

 • SB Schoenen voldoen aan bepaalde basisveiligheidseisen. Zo moet de schoen een beschermende neus hebben en moet het bovenmateriaal synthetisch zijn. Ook moet er binnen materiaal aanwezig zijn.
 • S1 Werkschoenen zijn schoenen voor professioneel gebruik met een beschermneus die op een impact van 200 Joules is getest. Antistatische eigenschappen, energie absorberende hak, gesloten hiel en stookoliebestendig. Gericht op gebruik onder droge omstandigheden.
 • S1P Gelijk aan S1 plus antiperforatie tussenzool. Vergelijkbaar met de bescherming van S3, alleen geen verhoogde weerstand tegen water.
 • S2 Veiligheidsschoenen zijn gelijk aan S1, maar dan met de extra eigenschap dat het bovenmateriaal weerstand moet bieden tegen penetratie en tegen de absorptie van water. Gericht op gebruik onder vochtige omstandigheden.
 • S3 Schoenen zijn gelijk aan S2 maar extra uitgerust met een antiperforatie tussenzool en anti slip loopzool. Schoenen die gebruikt worden op plaatsen waar men risico loopt op het intrappen van scherpe voorwerpen (glas, draaikrullen, spijkers, etc.). Waterbestending en verhoogde weerstand tegen water voor 60 minuten.
 • S4 en S5 zijn speciale classificaties voor werklaarzen. Werklaarzen met de classificatie S4 hebben een gesloten hiel, beschermneus, oliebestendige zool, antistatische eigenschappen en de hakpartij is schokabsorberend. Voor S5 worden de eigenschappen van de S4 werklaars uitgebreid in deze klasse met een geprofileerde loopzool en een antiperforatie tussenzool.
 • Overige soorten schoeisel
  Beschermschoeisel is voorzien van een veiligheidsneus geschikt om een impact van 100 Joule te weerstaan conform EN 20 346.

  Werkschoeisel is schoeisel zonder beschermneus voor professioneel gebruik conform EN 20 347. Handig om te weten: in de bouwnijverheid is het verplicht om schoenen te dragen die voorzien zijn van een S3-codering. Voor laarzen geldt en S5-codering.

 

 

Onze merken in werkschoenen