Oogbescherming

Door Technische Unie
31 oktober 2022
Technische Unie

Het is goed om weten dat bij een veiligheidsbril de lens beschermt tegen gevaar terwijl het type en montuur bepaald worden door hoe en waarvoor de bril wordt gebruikt.

Welke soorten oogbescherming zijn er?

De verschillende soorten brillen horen bij verschillende werkzaamheden en klussen, het kan dus zijn dat iemand meer dan één veiligheidsbril nodig heeft. Hieronder zetten we de specifieke eigenschappen van de verschillende soorten veiligheidsbrillen uiteen.

Welke regels gelden er voor veiligheidsbrillen?

In veel gevallen moet de werkgever veiligheidsbrillen beschikbaar stellen. Een goede veiligheidsbril beschikt over een CE-markering en een gebruiksaanwijzing waarin het doel en de bescherming beschreven staan.

Voor een goede oogbescherming biedt Technische Unie ruime keuze uit comfortabele veiligheidsbrillen en ruimzichtbrillen van topmerken als 3M, Uvex, Delta Plus, Oxxa.  

Veiligheidsbrillen

De klassieke veiligheidsbril wordt normaliter doorlopend gedragen om te beschermen tegen occasioneel gevaar: rondvliegend stof, spatten van (ongevaarlijke) vloeistoffen. Er zijn verschillende types afhankelijk van het gebruik: voor continu dragen (hoog comfort) en vaak op en af zetten (met 1 hand op te zetten) Wanneer een gehoorkap wordt gedragen is het belangrijk om te kijken naar veiligheidsbrillen met dunne veren om zo weinig mogelijk de demping van de gehoorkap te beinvloeden.

Ruimzichtbrillen

Bij werkzaamheden waarbij deeltjes kunnen wegvliegen of stof gemaakt wordt, zoals slijpen van metaal, schuren van hout, hameren, zandstralen etc. wordt een ruimzichtbril aanbevolen. Dit type bril sluit aan op het aangezicht door middel van een elastische band  en beschermt de ogen en de zachte delen rondom de Dit type bril wordt meestal alleen gedragen bij het uitvoeren van specifieke taken.

Onze merken in oogbescherming