Energiezuinig verwarmen en koelen van bedrijfspanden complex en duur?

Door Winterwarm
23 mei 2024
Winterwarm

Niet met de Qwikshift Hybrid Heater van Winterwarm. Dit innovatieve verwarmingsconcept met warmtepomp en een binnenunit voorzien van een verwarmingsbooster, verwarmt én koelt alle grotere ruimten, van winkels tot garages tot fabrieken. En dat tegen acceptabele kosten.

Als specialist in de productie en verkoop van luchtverwarmers voor industriële en commerciële ruimten, denkt Winterwarm graag mee met de installateur. Over hoe zij ruimten snel en duurzaam kunnen verwarmen en koelen. Zonder de noodzaak van een moeilijke installatie. Daarom heeft het bedrijf in eigen huis de Qwikshift Hybrid Heater ontwikkeld.

Dit unieke verwarmingsconcept, bestaande uit een warmtepomp gecombineerd met innovatieve booster-technologie, biedt een snelle en duurzame verwarmingsoplossing voor iedere bedrijfsruimte. Of je nu voor full electric gaat of (deels) gebruik maakt van de aanwezige gasleiding.

Voordelen in een notendop

  • 40% tot 60% besparing op energieverbruik
  • Tot 70% lagere CO₂-uitstoot
  • Binnen 3-5 jaar terugverdiend door de gebruiker
  • Verwarmen én koelen 
  • Eenvoudige installatie
  • ISDE subsidie mogelijk
Verwarmt en koelt industriële ruimten snel & duurzaam

Verwarmt en koelt industriële ruimten snel & duurzaam

Hoe werkt het?

Het systeem bestaat uit drie onderdelen: lucht/water warmtepomp, de binnenunit met booster en de Smart Controller. De warmtepomp voorziet ongeveer 70% van de tijd in de warmtebehoefte van de ruimte. De Booster springt bij aan het begin van de werkdag of op koude dagen. Hiermee bereik je snel en efficiënt de gewenste ruimtetemperatuur. Is die éénmaal bereikt dan heeft de warmtepomp voldoende capaciteit om de hal op temperatuur te houden.

In zomer tijdens warme dagen kan de warmtepomp uiteraard ook gebruikt worden voor verkoeling. 

Twee types beschikbaar: QSE en QSG

De Qwikshift QSE is full electric met een elektrische luchtverwarmer als booster, ideaal voor bedrijven met zonnepanelen en voldoende stroomaansluiting die helemaal van het gas af willen. Beschikbaar in 5 verschillende capaciteiten: 16 kW, 21 kW, 26 kW en 42 kW.

Nog niet gasloos maar wel verduurzamen? Dan is daar de Qwikshift QSG welke voorzien is van een booster met gasgestookte luchtverwarmer (hoog rendement). Dit type is ideaal voor de vervanging van 100% gasgestookte luchtverwarmers. Met tussen de 50% en 70% minder gasverbruik zet men dan al een flinke stap in de verduurzaming van een bedrijfspand. Zeker voor de grotere bedrijven met een gasverbruik van meer dan 25.000 m3/j die aan de energiebesparingsplicht moeten voldoen (EML) is vervanging  van conventionele luchtverwarmers door QSG’s een heel goede optie. De QSG is beschikbaar in 3 capaciteiten: 26 kW, 42 kW en 56 kW.

Slimme aansturing voor efficiënt energieverbruik

Qwikshift Smart Controller

Qwikshift Smart Controller

De Smart Controller is het hart van dit nieuwe verwarmingsconcept. Deze regeling voorziet in een optimale samenwerking tussen warmtepomp en binnenunit. Continue weegt de software af of bijschakeling van de booster nodig is.  “Smart” is het feit  dat de Controller rekening kan houden met de (ingegeven) prijzen van gas en elektriciteit om de totale energiekosten zo laag mogelijk te houden.  In de zomer kan men de thermostaat op “koelen” zetten en is men ook bij de warmste temperaturen verzekerd van een aangenaam werkklimaat.

Overigens is directe aansluiting op een Gebouwbeheerssysteem via modbus ook mogelijk om centraal alle functies aan te sturen en beschikbare info te monitoren.

Meer over de Qwikshift warmtepomp

De HPX-warmtepomp van de Qwikshift  is een zgn. monoblock warmtepomp voorzien van R32 koelmiddel die elke installateur of monteur mag installeren.  Het toestel heeft een geïntegreerd expansievat en is voorzien van een DC-ventilator. De prestaties van deze warmtepomp zijn ronduit goed te noemen: de COP-scores liggen boven de 5, afhankelijk van het type, en het betreft A*** warmtepompen. Ze zijn toepasbaar bij een temperatuur van -25°C tot +35°C. Koeling is mogelijk tot een minimale watertemperatuur van 15°C.

De HPX-warmtepomp van de Qwikshif

Er zijn 3 vermogens beschikbaar: 6 kW, 12 kW en 16 kW die ieder weer met verschillende capaciteiten boosters gecombineerd kunnen worden.

Energiebesparingsplicht en subsidiemogelijkheden

Met de booster-technologie garandeert Winterwarm besparingen voor de gebruiker in CO₂-uitstoot en energiekosten. Een Qwikshift gebruiker voldoet op die manier aan de wettelijk gestelde energiebesparingsplicht. De Qwikshift QSE en QSE komen beide in aanmerking voor ISDE subsidie. De investering is zo binnen 3 tot 5 jaar terug verdiend.

ISDE subsidie

Verduurzaming opslaghal & productiehal & werkplaats: totaal project van 2x QSG 12+ 30, met HPX 12 warmtepomp en 30 kW gas boosterunit, en 1x QSE 16 met HPX 6 en 10 kW elektrische boosterunit 

Verduurzaming opslaghal & productiehal & werkplaats: totaal project van 2x QSG 12+ 30, met HPX 12 warmtepomp en 30 kW gas boosterunit, en 1x QSE 16 met HPX 6 en 10 kW elektrische boosterunit

 

Verduurzaming productiehal: totaal project van 8x QSE 16+30, met 8x HPX 16 warmtepomp en 30 kW elektrische boosterunit

Verduurzaming productiehal: totaal project van 8x QSE 16+30, met 8x HPX 16 warmtepomp en 30 kW elektrische boosterunit

Kijk voor meer projecten op Winterwarm Projecten ›

Ontdek Winterwarm Qwikshift Serie