VIEGA TEMPONOX IDEAAL VOOR WARMTEPOMPINSTALLATIES

Door Viega
6 september 2023
author-image

Bij de materiaalkeuze voor leidinginstallaties in gebouwen spelen niet alleen technische eisen maar ook economische redenen een rol. Dat geldt zeker voor gesloten verwarmings- en koelsystemen in de woningbouw of de industrie.

Viega Temponox buisleidingsysteem RVS chroom

Perfecte bescherming tegen corrosie

Het Temponox-systeem met roestvast chroom-nikkel-stalen pers fittingen en leidingen biedt perfecte bescherming tegen corrosie terwijl de zichtdelen van de installatie ook nog eens fraai ogen. Het toepassingsgebied voor Temponox - verwarmen en koelen - is herkenbaar aan twee brede bruine lijnen op de leidingen, een stip op de persaansluitingen in dezelfde kleur en de gebruikelijke ‘geen drinkwater’ logo’s.

Ideaal voor warmtepompen

Warmtepompen, die niet alleen verwarmen maar ook koelen, vragen om extra aandacht voor eventueel optredend condens. Die condensvorming is te voorkomen door de leidingen dampdicht te isoleren, maar dat blijkt in de praktijk vaak niet altijd haalbaar. Bij Temponox bestaat ook zonder aanvullende beschermings-maatregelen voor de buisleiding geen corrosiegevaar, zodatde installateur zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Bespaar kostbare installatietijd

Het complete programma met fittingen is beschikbaar in buis diameters van 15 mm tot en met 108 mm. Met name bij de grote maten bespaart de pers techniek van Viega ten opzichte van lassen zo’n tachtig procent tijd. Bovendien zijn aanvullende maatregelen, die bij lassen en solderen gebruikelijk zijn, overbodig. Temponox installaties kunnen daarmee tijdens bedrijf in industriële hallen of ziekenhuizen worden aangebracht.

Verschillende dichtelementen

De fittingen van het Temponox buisleidingsysteem worden standaard geleverd met EPDM dichtelement. Voor toepassingen die hogere eisen stellen, kunnen de fittingen eenvoudig worden voorzien van een FKM dichtelement. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn voor aansluit leidingen van vacuümbuiscollectoren.

Ontdek het Viega Temponox assortiment