STEINEL SLIMME SENSORTECHNOLOGIE NAAR EEN HOGER NIVEAU

Door Steinel
16 augustus 2022
author-image

Een gebouweigenaar of vastgoedbeheerder wil inzicht krijgen in prestaties van gebouw(en) en bijdragen aan duurzaamheid.  Een efficiënte, gezonde én comfortabele omgeving is belangrijk. Steinel sensoren bieden hierin dé oplossing.

True Presence® : de eerste échte aanwezigheidsmelder

Steinel ontwikkeld ’s werelds eerste échte aanwezigheidsmelder: de True Presence®. De sensor detecteert menselijke aanwezigheid in elke ruimte door ultrafijne hoogfrequente metingen uit te voeren. Denk hierbij aan de uiterst kleine bewegingen van vitale functies van het menselijk lichaam zoals het bewegen van borstkas en/of de schouders door ademhalen. Met deze informatie kan men adequaat, zónder nalooptijden, licht schakelen en onnodige stroomkosten voorkomen. Eenvoudig met de app te bedienen en verbinding via Bluetooth. De kennis van de True Presence® over echte aan- of afwezigheid biedt daarnaast vele toepassingsmogelijkheden die voor het gebouwmanagement waardevol zijn. Daarmee stelt hij de nieuwe norm in de moderne gebouwenautomatisering

True Presence®: multisensor KNX

Gebouwen zijn verantwoordelijk voor meer dan 40% van het energieverbruik in de EU. Daarom zijn er de 7 zintuigen voor intelligente gebouwen. Met de True Presence® multisensor KNX kunnen naast menselijke aanwezigheid ook omgevingslichtsterkte, kamertemperatuur, luchtvochtigheid, luchtkwaliteit, vluchtige organische stoffen (VOC) en CO₂ worden geregistreerd. De True Presence® multisensor KNX ontgaat niets. Naast het analyseren van de lucht in de ruimte zorgt hij voor een gezond klimaat in de ruimte. Het licht gaat niet uit bij aanwezigheid maar schakelt automatisch uit bij afwezigheid van personen. 

Het resultaat biedt een unieke oplossing voor elke gebouweigenaar of vastgoedbeheerder: méér efficiëntie, méér gezondheid, méér veiligheid en niet te vergeten het comfort voor de gebruiker van het gebouw.

Unieke oplossing

Het resultaat biedt een unieke oplossing voor elke gebouweigenaar of vastgoedbeheerder: méér efficiëntie, méér gezondheid, méér veiligheid en niet te vergeten het comfort voor de gebruiker van het gebouw.