RITTAL RAILSYSTEMEN

Door Rittal
2 november 2022
author-image

Waar de railsystemen van Rittal ook worden ingezet: door omvangrijke tests, typegoedkeuring en de hoge toelatingsstatus zijn zij geschikt voor vele toepassingen. Eenvoudige engineering, snelle montage en de optimale bescherming tegen aanraking zijn vanzelfsprekende criteria bij alle Rittal railsysteemoplossingen. 

3- en 4-polige railsystemen voor AC of DC

Rittal biedt een omvangrijk systeempakket met componenten voor individuele klantoplossingen. Hierbij vormen de railsteunen railsystemen in combinatie met de aansluittechniek, apparatenadapters en zekeringscomponenten compacte eenheden, die aan uw wensen voldoen. Zowel 3- als 4-polige railsystemen voor AC-of DC toepassingen zijn beschikbaar. De railsteunen en de toe te passen aansluit- en zekeringscomponenten voldoen aan gestelde productnormen. 

Uitgebreid getest

Voor de op de individuele eisen af te stemmen railsystemen kunnen de systemen Mini-PLS en RiLine systemen toegepast worden. Dit is mogelijk omdat Rittal in het kader van een systeem-typegoedkeuring de volgende tests bij de Rittal railsystemen alsmede de bijbehorende Rittal RiLine opbouwcomponenten heeft uitgevoerd:

  • Bewijs van isolatie-eigenschappen (Testexemplaar: Representatieve systeemopbouw. Test met stootspanning 1,2/50 μs, 9,8 kV)
  • Bewijs van lucht- en kruipwegen (Testexemplaar: Representatieve systeemopbouw)
  • Bewijs van kortsluitvastheid (Zie de kortsluitvastheidsgrafieken op de Rittal-website)
Rittal railsysteem

Railsystemen met 40 of 60 mm

Afhankelijk van het vermogen kunnen railsystemen met 40 mm of 60 mm toegepast worden. De afstand tussen de railsteunen is afhankelijk van de stootkortsluitstroom (Ip) en kan uit de kortsluitvastheidsgrafieken afgeleid worden.

Per type railsysteem gelden specifieke gegevens zoals bijvoorbeeld voor het railsysteem met 60 mm railhartafstand. Dit is geschikt voor meerdere afmetingen railkoper t.w. 15 x 5 – 30 x 10 mm. De verdere parameters van de uitgevoerde testen staan in deze kortsluitvastheidsgrafieken.

Kortsluitvastheid

De kortsluitvastheid van RiLine werd uitgebreid getest. Het beoordelen van de kortsluitvastheid conform criteria volgens UL 508 vindt hierbij plaats met behulp van de effectieve waarde van de kortsluitstroom (Irms), die ten minste gedurende 3 perioden (60 ms) aanwezig dient te zijn. In het kader van de test werd de testinstallatie op de betreffende effectieve waarde (Irms) ingesteld. 

Bestel nu

Bestel railsystemen van Rittal in de webshop van Technische Unie. 

meer over...